Am tot citit în ultima perioadă articole despre Faraday Future, o firmă americană care beneficiază de finanțări de la chinezi pentru a construi o mașină electrică. Se zvonea că vor prezenta la CES 2016 marea lor invenție, dar evenimentul oficial s-a lăsat doar cu prezentarea conceptului la care lucrează de aproape 2 ani. Este un super-car electric care ar putea concura la raliu, dar care rămâne deocamdată doar concept.

FFZERO1

Modelul a fost botezat FFZERO1 , iar el este doar factor de marketing, dacă am înțeles corect. Probabil că mașina electrică va fi altfel, dar vor folosi anumite tehnologii comparabile.

Conform prezentării oficiale, mașina ar avea un motor electric cu 1.000 de cai putere și ar atinge 100 kilometri pe oră în sub 3 secunde, cu o viteză maximă de 321 kilometri pe oră. Are câteva chestii interesante, plafonul este complet din sticlă, interiorul este realizat din fibră de carbon, vine din start cu un suport de smartphone în volan și are diverse tehnologii de siguranță pentru șofer și pasageri.

Faraday Future promite că va construi în Nevada o fabrică de mașini electrice de 1 miliard de dolari, dar deocamdată toată lumea este sceptică. Momentan doar Tesla are succes în zona de mașini electrice, iar câțiva producători auto au realizat modele interesante, dar fără un succes de piață foarte mare. Cum spunea și Cabral, autonomia rămâne o problemă și la fel lipsa infrastructurii de încărcare. Faptul că se încarcă în câteva ore ar fi altă problemă. Și da, mai e o problemă cu mașinile electrice, chiar și Tesla ia foc.

Mai multe poze sunt aici.