Brita și Amazon au lansat împreună un filtru de apă dotat cu tehnologie smart. Când ai rămas fără filtre, sistemul dă comanda automat prin WiFi. Mi-a sărit în ochi pentru că folosesc un astfel de filtru și este adevărat, uit uneori să iau filtrele noi, mai ales că nu se găsesc la toți retailerii și prețurile diferă.

amazon brita smart

Culmea este că noul dispozitiv nu este extraordinar de scump. Cana costă 45 de dolari, iar filtrele vor costa 6 dolari. Scapi automat de bătăi de cap, iar mereu ai parte de filtrare corectă. Pentru că un filtru rezistă la circa 150 de litri, dacă informațiile sunt corecte. Probabil atunci când nu le schimbi la timp, nici capacitatea de filtrare nu mai este cea mai bună.

Îmi place că se fac tot mai multe produse de acest gen, iar fenomenul Internet of Things (IoT) prinde tot mai mult. Vom vedea aplicații pe viitor la care poate nici nu ne gândim acum.

Pentru Amazon e simplu, cu cât au mai multe produse smart de genul ăsta, cu atât își asigură mai mulți clienți care vor comanda tot de la ei. Pentru Brita este clar că e un pas înainte spre dispozitivele smart pe care le doresc astăzi utilizatorii. Un adevărat gadget.

Ce ziceți, vi se par interesante produsele de acest gen?