Final Fantasy IX, unul din cele mai populare jocuri RPG (role-playing), a fost lansat pe Android și iOS. Jocul video original este din 2.000 și a fost lansat pe PlayStation, unde a avut mare succes. Acum tehnologia a evoluat și poate fi jucat pe terminalele mobile.

FFIX

Acțiunea jocului se desfășoară în timpul unui război, iar jucătorii urmează un rebel, Zidane Tribal, care încearcă să o învingă pe regina Brahne, cea care a pornit de fapt războiul. Jocul s-a vândut oficial în 5,3 milioane de exemplare și este cel mai bine notat dintre episoadele Final Fantasy. Conform Wikipedia a fost lansată și o versiune pentru Windows la începutul acestui an. Se pregătește deja versiunea pentru Steam.

Pe terminalele Android sau iOS vei avea nevoie de cel puțin 4GB de spațiu liber, deși unele surse spun chiar 8GB. Jocul nu este gratuit, dar înțeleg că prețul de 16.99 dolari este redus comparat cu cel din alte medii. Versiunea mobilă păstrează tot universul original al jocului, dar din câte înțeleg include funcții care permit parcurgerea mai rapidă a etapelor pentru a nu fi nevoit să aștepți foarte mult. Am pus și un video din joc:Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!