Când am văzut prima oară rețeaua UPC Wi-Free am crezut că este o glumă a cuiva. Gen rețeaua SRI sau alte asemenea denumiri foarte populare în ultima perioadă. Dar nu este, chiar există. Au anunțat azi oficial. Evident, este o rețea la care au acces abonații companiei.

UPC Wi-free
UPC Wi-free

UPC Wi-Free numără acum sute de mii de hotspot-uri din ţară şi milioane de hotspot-uri din străinătate, susțin oficialii companiei.

Conectarea la UPC Wi-Free este simplă şi automată. Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC, urmată de configurarea parolei Wi-Free. Odată autentificat, un client de internet UPC va rămâne conectat permanent în locaţiile în care există acoperire Wi-Free. Accesul la internet este gratuit, nelimitat şi sigur – doar clienţii autentificaţi se pot conecta.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Un aspect foarte important este faptul că Wi-Free foloseşte o lăţime de bandă dedicată, suplimentară (10 Mbps download), independentă de banda alocată abonamentului fiecărui client. UPC Wi-Free funcţionează prin crearea a două reţele wireless distincte şi poate suporta până la 5 conexiuni simultane UPC Wi-Free.

Serviciul va fi disponibil, în curând, şi în alte ţări europene, dar şi în SUA, datorită acordului dintre Liberty Global şi Comcast.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!