Când am văzut prima oară rețeaua UPC Wi-Free am crezut că este o glumă a cuiva. Gen rețeaua SRI sau alte asemenea denumiri foarte populare în ultima perioadă. Dar nu este, chiar există. Au anunțat azi oficial. Evident, este o rețea la care au acces abonații companiei.

UPC Wi-free
UPC Wi-free

UPC Wi-Free numără acum sute de mii de hotspot-uri din ţară şi milioane de hotspot-uri din străinătate, susțin oficialii companiei.

Conectarea la UPC Wi-Free este simplă şi automată. Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC, urmată de configurarea parolei Wi-Free. Odată autentificat, un client de internet UPC va rămâne conectat permanent în locaţiile în care există acoperire Wi-Free. Accesul la internet este gratuit, nelimitat şi sigur – doar clienţii autentificaţi se pot conecta.

Un aspect foarte important este faptul că Wi-Free foloseşte o lăţime de bandă dedicată, suplimentară (10 Mbps download), independentă de banda alocată abonamentului fiecărui client. UPC Wi-Free funcţionează prin crearea a două reţele wireless distincte şi poate suporta până la 5 conexiuni simultane UPC Wi-Free.

Serviciul va fi disponibil, în curând, şi în alte ţări europene, dar şi în SUA, datorită acordului dintre Liberty Global şi Comcast.