Fundația Orange oferă fonduri de 119.480 de lei pentru proiectele a patru ONG-uri, la propunerea angajaţilor companiei. E vorba de un concurs intern, Susţine un ONG!. Angajaţii Orange vor avea rol de coordonatori pe parcursul celor 6 luni de desfăşurare a proiectelor şi vor urmări buna implementare a lor.

Credit foto: © Redbaron | Dreamstime.com – Help

Cei patru câştigători desemnaţi de juriu sunt: Mirela Scurina (IT Solution Architect), Alin Cozma (IT Functional Expert), Bogdan Urlan – (Strategic Account Manager) şi Raluca Niţă – (CS Business Unit Manager).

Mirela Scurina susține Asociaţia Freedom Smile. Proiectul are ca scop crearea unei plaltforme online care să pună în legatură directă companiile sau persoanele care doresc să doneze calculatoare sau alte obiecte IT, cu şcolile din mediul rural care doresc să intre în lumea digitală. În plus, platforma va avea şi o secţiune de voluntariat în care se pot înscrie voluntari care se oferă să predea cursuri de informatică elevilor din mediul rural.

Alin Cozma susține Asociaţia Merci Charity Boutique. Prin proiect se va crea un laborator mobil pentru predarea experienţială a unor discipline STEM (biologie, chimie, IT) pentru elevi din sate aflate în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui. Profesorii din aceste sate pot afla cum să folosească metode interactive de învăţare – predare, ce ajută la deschiderea apetitului pentru aceste discipline şi pentru tehnologie în general. Astfel, Merci Charity Boutique îşi propune să motiveze elevii să învețe şi implicit să contribuie la prevenirea abandonului şcolar.

Bogdan Urlan susține Edusfera. Scopul proiectului este să îmbunătăţească rezultatele la Evaluarea Naţională prin realizarea de ateliere educaţionale şi se adresează copiilor în risc de abandon şcolar din cauza săraciei, copiilor cu dizabilităţi şi copiilor rromi din comuna Cojasca, judetul Dâmboviţa, una dintre cele mai sărace comunităţi din România.

Raluca Niţă susține Asociaţia Clubul Câinilor Utilitari. Patru câini utilitari de terapie vor fi utilizaţi în scop terapeutic pentru activităţi cu copii şi adolescenţi care suferă de afecţiuni oncologice sau dizabilităţi (fizice, motorii şi vizuale), Sindrom Down, Tulburări de Spectru Autist şi pentru vârstnici.

Prin intermediul concursului „Susține un ONG!”, au fost implementate din 2013 până acum 19 proiecte susţinute de către angajaţii Orange.