Fundația Vodafone România a lansat astăzi „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”, în cadrul unei conferințe online la care am participat. Este vorba de o linie de finanțare adresată organizațiilor neguvernamentale destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a secțiilor de neonatologie. Este pentru spitalele publice românești. Au anunțat și o campanie publică de strângere de fonduri adresată cetățenilor și companiilor care pot redirecționa impozitul pe venit, respectiv profit, dar și donații prin SMS.

Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unități medicale, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri. Campania publică de strângere de fonduri se derulează în perioada mai 2021 – decembrie 2022. Donațiile se pot face accesând prin SMS, trimițând textul RITM la numărul scurt 8845 pentru 2 euro/ lunar.

Astfel, inițiativa Fundației Vodafone România se adresează pe de o parte organizațiilor neguvernamentale cu expertiză în derularea de proiecte pe zona medicală care sunt chemate să trimită propuneri de proiecte. Perioada de înscriere a proiectelor de către ONG-uri este 20 mai – 09 iulie 2021. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 1 octombrie pe site-ul programului.

Până acum, Fundația Vodafone România a investit direct 16 milioane de lei în construirea și apoi extinderea Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului „Marie Curie” și în modernizarea secției cu același nume din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Ambele secții au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, inclusiv cu două soluții de telemedicină pentru monitorizarea de la distanță a pacienților, transmiterea securizată de imagini și parametri medicali în timp real și organizarea de videoconferințe.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale.

Investițiile Ministerului Sănătății vor fi direcționate către secțiile de neonatologie de nivel III, complementare proiectelor anunțate de Fundația Vodafone România și care sunt destinate compartimentelor și secțiilor de nivelul I și II”, a declarat Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.