Au apărut niște teste Galaxy Note 7 pe Antutu și Geekbench, iar mulți oameni, inclusiv cititorii blogului au comentat că este un model dezamăgitor. Ei bine, acum apar noi teste sub numele Note 7, cu alte dotări hardware, unul Antutu și unul Geekbench.

Samsung-Galaxy-Note-7

După părerea mea, primele teste Note 7, care au scandalizat fanii terminalului, erau făcute fără a confirma identitatea terminalului, poate chiar cu scopul de a scădea popularitatea Note. Nu putem ști nici dacă noile teste sunt chiar cu Note 7, dar tind să cred că ele au apărut tocmai pentru a combate zvonurile. Urmărim și zvonurile și informațiile reale, iar lansarea Note este pe 2 august 2016. Sunt două teste noi, cum spuneam, Antutu și Geekbench.

Nici detaliile hardware noi din Antutu pentru Note 7 nu sunt mulțumitoare. El apare cu un procesor octa-core, cu Android 7 Nougat, dar cu numai 3GB de RAM. După părerea mea este tot un sample de test sau un model intermediar, iar versiunea finală va fi testată mai spre finalul acestei luni.

Primul test Antutu arăta un Galaxy Note 7 identic cu Galaxy S7 Edge, un model cu procesor Snapdragon 820, cu 4GB de RAM, cu Adreno 530 și cam același scor ca și S7 Edge. Ba mai era și cu Android 6.0. De cum au apărut primele informații, fanii Note s-au simțit dezamăgiți și au reacționat ca atare. Cum să fie Note 7 doar un S7 Edge cu S-Pen? Mi se pare și corect, s-a discutat atât de mult despre faptul că Note 7 va fi cel mai puternic, că va avea 6GB de RAM, că va avea procesor nou, iar acum să fie exact la fel, ar fi o greșeală din partea Samsung.

Testul Geekbench arată un procesor octa-core la 1.79 GHz, după părerea mea nu este procesorul final, ci un Exynos 5 de la Galaxy A5, care are specificații similare. De aceea, nu cred că este modelul final, se fac doar teste.

Mai mult, unii poate chiar fac testele astea și le prezintă “drept dovezi” doar pentru a crește traficul. Antutu sau Geekbench sunt ușor de păcălit, lucru dovedit de multe ori pînă acum.