Samsung Galaxy Note 7 va fi lansat pe 2 august, dar zvonurile apar zilnic, iar echipa de marketing își face iar treaba. Practic este prezentat acum drept cel mai puternic smartphone din 2016, cel mai bun din gama Samsung, cel mai arătos. Cică va fi doar variantă Edge și nu fără margini curbate, ca la S7.

galaxy-note-6-7-renders-compressor

Cea mai bună veste de anul ăsta este că Samsung Galaxy Note 7 va veni oficial în Europa, nu ca la generația 5, când a fost lansat doar pe anumite piețe și a fost adus la noi cu sacoșa.

Galaxy Note 7 are câteva dotări de top, precum ecranul Super AMOLED cu diagonală de 5.8 inch, rezoluție 2K (2560×1440 pixeli). Cele mai noi zvonuri nu mai vorbesc despre Snapdragon 823, ci despre un procesor Exynos, modificat pentru frecvențe mai mari. În mod clar va avea 6GB de RAM, iar dacă Samsung va decide să pună doar 4GB de RAM, multă lume va fi dezamăgită. Camera foto de pe spate rămâne cea de 12 megapixeli, de la S7, iar bateria integrată va fi de 4.000 mAh.

Samsung face în general terminale extrem de performante, dar uneori au reușit să dezamăgească utilizatorii cu dotări slabe. De exemplu, anul trecut Note 5 nu avea slot de carduri microSD. E drept că memoria internă e mai rapidă și obține scoruri de performanță mai mari, dar oamenii au carduri SD pe care le mută când schimbă device-ul, cel puțin fanii Android.

Prețul Samsung Galaxy Note 7 pentru Europa este de 799 euro.

Anul acesta display-ul Galaxy Note 7 este curbat, va fi pe ambele părți ca la S7 Edge. Din ce spun sursele nu va exista un Note 7 cu ecran normal. Informațiile astea vin direct din Coreea de Sud.

Pentru prima oară, Samsung va utiliza la Note 7 o mufă USB Type-C, iar anul ăsta urmează să lanseze Gear VR cu mufă USB Type-C.