Galaxy S8 va avea un preț mai mare decit S7 la momentul lansării, cu pînă la 20% estimează Goldman Sachs într-un raport. E clar că toată lumea așteaptă Galaxy S8, vrem să vedem cum va recupera Samsung problema Note 7 și vrem ca în fiecare an un telefon căruia să nu-i poți rezista.

Sursa foto: © Leszekkobusinski | Dreamstime.com – S7 Edge

Prețul Galaxy S8

Goldman Sachs estimează că prețul materialelor va crește cu 15-20%, iar Samsung nu își permite să ignore acest cost. Astfel, Galaxy S8 va fi mai scump la momentul lansării. Există și mai multe vești proaste, plus cele despre care scriam aici.

Prețul Samsung Galaxy S7 la momentul lansării era de 800 de euro. Dacă adăugăm 20%, înseamnă că Galaxy S8 va porni de la 950 de euro versiunea de bază. Mie personal mi se pare un salt mare, este posibil ca operatorii să sprijine iar Samsung, iar fanii Samsung nu se vor uita la 100 de euro. Dar nici nu vor putea face volume mari, cum făceau de obicei.

Altă veste cel puțin ciudată este că scannerul de amprente al Galaxy S8 s-ar putea să fie pe spate, cum au telefoanele din China, nu pe partea frontală. Din experiență vă spun că nu este rea nici amprenta pe spate, pui mâna pe telefon și prinzi cu arătătorul pe spate, în timp te înveți tu unde e senzorul și deblochezi ușor. Dar asta confirmă și ideea că nu vor mai avea buton de Home, ci doar un buton desenat. Ar fi o schimbare masivă.

Samsung va apela la LG pentru a furniza bateriile Galaxy S8. Aici este o lovitură pentru divizia de componente Samsung, care nu va mai vinde atât de mult. Au și imaginea afectată de scandalul Note, au și sarcina de a rezolva problema. Probabil va fi o scădere de vânzări pentru divizia de componente.

Iarăși, șeful diviziei de mobile a trimis un mesaj angajaților să nu mai trimită informații către bloguri.

Știrile de azi mai vorbesc despre faptul că lansarea Samsung Galaxy S8 s-ar putea să nu fie chiar la Mobile World Congress 2017. Că ar fi lansarea oficială în aprilie. Eu sper să fie prezentat numai, iar apoi lansarea comercială să fie în aprilie. Deocamdată oficial nu se știe nimic, iar anunțul oficial privind cauzele exploziei Note nu a fost făcut deocamdată.

P.S. interfața TouchWiz, rebotezată Grace UX, va fi redenumită Samsung Experience, dacă interesa pe cineva.