Samsung Galaxy S8 devine o mare problemă pentru compania sud-coreeană, cu cât se apropie lansarea din 2017. Deocamdată nu au găsit explicația finală pentru exploziile Note 7 – circulă o teorie nouă, însă rămâne de văzut răspunsul oficial. Iar pentru S8 aplică rețeta clasică – cele mai tari specificații, lucru care va atrage și un preț foarte mare.

samsung-galaxy-s7-edge-sub-apa-underwater-3

Samsung Galaxy S8 va fi o problemă mare pentru companie dacă vor uita orice detaliu… orice încingere care pînă acum era normală va declanșa un scandal imens. Orice altă problemă oricât de mică, dacă va fi trecută cu vederea de Samsung, va declanșa un jihad pe Internet. De asemenea, dacă va avea un preț de 900 de euro la lansare, va fi dezastru. Este un model cu care Samsung trebuie să se poarte ca și cum ar transporta un carton cu ouă. Iar eu nu văd deloc din partea companiei o atenție deosebită pentru Galaxy S8.

Rețeta clasică pentru Galaxy S8… Eu am remarcat acest trend încă de când a apărut primul zvon despre S8. Au anunțat direct, pe surse, că procesorul va fi la 3.0 GHz. Iar informațiile care au continuat să apară confirmă acest lucru. Pe lângă ediția extremă, cu ecran de 6.0 inch, despre care nu cred că va avea succes în afara continentului asiatic, specificațiile Galaxy S8 continuă să fie prezentate ca fiind „cele mai puternice”.

ads

Zilele trecute a ieșit la iveală faptul că va avea 6GB de RAM și 256GB de stocare internă. Informațiile par logice, toți chinezii au deja telefoane cu 6GB de RAM, eu eram convins că Note 7 va avea așa memorie, dar se pare că la momentul lansării Note nu se bazau atât de tare pe specificații. În schimb, la Galaxy S8 vor să fie peste competiție. Dar tocmai aceste specificații atrag după ele și niște întrebări.

Circulă zilele astea teoria conform căreia exploziile Note 7 se datorează unui redesign pentru baterie. Că se știa că acest redesign aduce acest risc, dar că au încercat să reducă riscurile la maxim, în fond, din câteva milioane de terminale vândute, au explodat circa 100. Au redus riscurile, dar nu destul. Problema a fost identificată și de competiție, iar Apple a spus clar că terminalele iPhone cu probleme de baterie n-au nicio șansă să explodeze.

Samsung are de dat o explicație serioasă și cred că mesajul oficial acesta va fi: Note 7 a experimentat la design-ul interior, acest model a eșuat, iar compania va renunța la el. Sud-coreenii ar trebui să dea acest mesaj pînă la finalul acestei luni. Cred că zilele următoare, aș paria pînă pe 15 decembrie, dar mai vedem.

Întrebarea unu: oare cum vor reuși să integreze un procesor la 3.0 GHz, 6GB de RAM și o baterie pe măsură într-un dispozitiv la fel de compact ca Note, fără să folosească noua arhitectură? Fără să există probleme de încingere? Rămâne de văzut.

Întrebarea doi: oare problema reală a fost identificată? Există sute de modele diferite cu detalii tehnice similare, din care niciunul nu a explodat, sau a explodat în condiții speciale – acumulatorul lovit puternic, apropiat de o sursă de căldură sau altele asemenea. Doar Note 7 exploda singur, uneori fără să fie măcar la încărcat.

Galaxy S8 este un model important pentru Samsung, pentru că un eșec ar putea duce compania sud-coreeană pe urmele Nokia sau HTC. Iar rivalii din China abia așteaptă asta ca să profite. Huawei e pe un trend crescător, Xiaomi caută o soluție să revină în top, Oppo sau OnePlus abia așteapă un nou eșec Samsung. Să vedem cum vor ieși din situația asta.