Intel și Arduino au lansat ieri un proiect comun botezat Genuino 101 (sau Arduino 101 în US), o placă de dezvoltare accesibilă pentru începători și cei din mediul educațional. Genuino 101 este bazată pe modulul Intel Curie.
Cei de la Intel au și propria placă, Galileo.

Genuino Arduino 101 (2)Genuino 101 poate fi utilizată pentru crearea de produse cu putere de calcul și care dispun de conexiune la Internet, datorită caracteristicilor modulului Intel Curie. Dispune și de Bluetooth Smart pentru a permite dezvoltarea de dispozitive inteligente și conectate.

Placa se alătură platformelor open-source Arduino, care combină device-uri hardware gratuite și un ecosistem extins de componente ale unor părți terțe, precum și software cu care oricine poate crea proiecte interactive.

Placa de dezvoltare bazată pe Intel Curie va fi instrumentul principal pe care îl vor folosi participanții la America’s Greatest Makers, o competiție de tip reality show ce fi difuzată de rețelele Turner Broadcasting și de platformele digitale în 2016, fiind produs de Mark Burnett, CEO-ul United Artists Media Group.

Genuino 101 va fi disponibilă în primul trimestru al anului 2016 cu un preț recomandat de retail de 30 de dolari (aproximativ 27 de euro).