Giganții industriei mondiale de gaming își dau întâlnire în București, la Dev.Play, pe 26-27 septembrie. Ubisoft, Electronic Arts, Gameloft, Samsung, Tilting Point, Keywords Group și alte nume mari ale industriei de gaming vor fi prezente în România.

DevPlay-Poster-compressor

Dev.Play vrea să fie prima conferință dedicată industriei dezvoltatorilor de jocuri video organizată în România.
Ian Livingstone, o legendă a gamingului la nivel global, și-a confirmat deja prezența la eveniment. După ce s-a ocupat de lansarea europeană a jocului Dungeons & Dragons și a fost co-autorul seriei de gamebookuri Fighting Fantasy, acesta a jucat un rol important în lansarea unor fancize de succes, printre care și Lara Croft: Tomb Raider.

Scott Humphries, care până în luna iulie a acestui an a ocupat funcția de Executive Producer în cadrul Disney Interactive și care a ajutat la crearea unor titluri precum Star Wars Uprising sau Frozen Free Fall, vine la Dev.Play. Va fi acolo și Mihai Pohonțu, românul care a făcut carieră în companii internaționale precum Electronic Arts, unde a ocupat funcția de General Manager EA Romania. În acest moment, Mihai este vicepreședintele Samsung Emerging Platforms.

Industria de game development din România a generat venituri de peste 140 de milioane de euro în 2015. Pe lângă aspectul financiar, o parte importantă a industriei sunt și cele aproximativ 7000 de locuri de muncă în cele peste 50 de studiouri românești.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!