Giganții industriei mondiale de gaming își dau întâlnire în București, la Dev.Play, pe 26-27 septembrie. Ubisoft, Electronic Arts, Gameloft, Samsung, Tilting Point, Keywords Group și alte nume mari ale industriei de gaming vor fi prezente în România.

DevPlay-Poster-compressor

Dev.Play vrea să fie prima conferință dedicată industriei dezvoltatorilor de jocuri video organizată în România.
Ian Livingstone, o legendă a gamingului la nivel global, și-a confirmat deja prezența la eveniment. După ce s-a ocupat de lansarea europeană a jocului Dungeons & Dragons și a fost co-autorul seriei de gamebookuri Fighting Fantasy, acesta a jucat un rol important în lansarea unor fancize de succes, printre care și Lara Croft: Tomb Raider.

Scott Humphries, care până în luna iulie a acestui an a ocupat funcția de Executive Producer în cadrul Disney Interactive și care a ajutat la crearea unor titluri precum Star Wars Uprising sau Frozen Free Fall, vine la Dev.Play. Va fi acolo și Mihai Pohonțu, românul care a făcut carieră în companii internaționale precum Electronic Arts, unde a ocupat funcția de General Manager EA Romania. În acest moment, Mihai este vicepreședintele Samsung Emerging Platforms.

Industria de game development din România a generat venituri de peste 140 de milioane de euro în 2015. Pe lângă aspectul financiar, o parte importantă a industriei sunt și cele aproximativ 7000 de locuri de muncă în cele peste 50 de studiouri românești.