Google anunță două actualizări interesante pentru cei care folosesc transportul în comun. Întâi, vor afișa în aplicație durata estimată a traseului pentru călătoria cu autobuzul. De asemenea, vor estima cât de aglomerat este autobuzul care vine în stație și dacă ai șanse să prinzi altul mai gol. Noile funcții sunt disponibile în România în București, Cluj Napoca și Constanța, atât pe Android, cât și pe versiunea iOS a aplicației.

Afli durata reală până la destinație, pentru autobuze – Google Maps va afișa timpul de întârziere în timp real pentru călătoriile cu autobuzele. Călătorii vor putea astfel să vadă cât fac până la destinație, în funcție de condițiile reale de trafic la momentul respectiv. Foarte util pentru momentele acelea în care trebuie să ajungi undeva la o anumită oră și vrei să folosești transportul în comun. Mai mult, Google Maps va afișa și unde sunt blocajele care cauzează întârzieri. Poate uneori e mai bine să cobori cu o stație înainte de destinație și să mergi pe jos, căci ajungi mai repede. Noua funcționalitate este disponibilă în București, Cluj Napoca și Constanța.

Estimări ale aglomerației din mijloace de transport în comun. Această funcționalitate va afișa cât de aglomerat este vehiculul (autobuz, metrou, troleu sau tramvai) de pe ruta pe care vrei să călătorești, bazat pe estimările altor călători. Poți astfel evita să te urci într-o „cutie cu sardine” și să aștepți următoarea mașină, de exemplu. Cred că este foarte util în special pentru metrou, dacă va funcționa așa cum speră cei de la Google. Indicatorul de aglomerație va fi disponibil în Google Maps pentru transportul în comun din București și Cluj Napoca.

Ambele actualizări vor fi disponibile atât pentru versiunea de Android a Google Maps, și pentru iOS.