Începând de astăzi, aplicația Google Pay este disponibilă în România. Până în prezent, soluția Google Pay era disponibilă în țara noastră prin intermediul aplicațiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăți electronice. Aplicația Google Pay va putea fi folosită de toți utilizatorii de telefoane Android din România pentru a realiza plăți contactless sau online, într-un mod simplu și sigur.

google pay romania

Google Pay în România

Disponibilă în prezent în peste 30 de țări în toată lumea, aplicația Google Pay oferă plăți sigure, beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri. De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real. Dacă telefonul este pierdut sau furat, deținătorul poate să-l blocheze sau să-l șteargă folosind funcția „Găsește-mi dispozitivul”. Astfel de funcționalități ajută la păstrarea în siguranță a informațiilor sensibile.

Aplicația Google Pay se poate descărca de aici.

ads

Cum folosești Google Pay în România

Poți plăti cu Google Pay oriunde vezi simbolurile contactless sau Google Pay pe ecranul terminalului de plată sau pe casa de marcat. Dacă adaugi dinainte cardul în Google Pay, poți configura plăți fără contact (cu telefonul exact ca un card bancar wireless).

Deschideți aplicația Google Pay și setați cardul:

  • În partea stângă sus, atinge Meniu Meniu și apoi Metode de plată.
  • Lângă metoda de plată pe care doriți să o configurați pentru plăți fără contact, selectați Activați fără contact.
  • Urmați instrucțiunile pentru a vă verifica metoda de plată.

Când configurezi plățile fără contact în aplicația Google Pay, metoda se adaugă automat la setările dispozitivului Android. Astfel pe viitor o va folosi fără să mai întrebe. Așa că trebuie să ai mare grijă la opțiunea selectată. Nu pune cardul de credit fără limite sau alte asemenea. Eu folosesc un Revolut cu restricții la maxim. Dacă mi se pare ceva suspect îl blochez de tot până ce am nevoie de el.