Google Pixel 2 cu numele de cod Taimen* apare în testele de performanță cu Snapdragon 835 și scoruri bune. Este telefonul flagship care va aduce Android O, următoarea variantă a sistemului de operare Google, iar lansarea pare să fie devansată anul acesta.

Sursa: TalkAndroid

* Taimen este un somon provenit din Siberia. Anul trecut Google Pixel și Pixel XL au avut tot nume de cod inspirate de pești, Sailfish și Marlin. Așa că Taimen este clar un indiciu că nu e vorba de o informație falsă.

Pe lângă Snapdragon 835 se mai poate observa în print-screen o memorie de 4GB de RAM. Este însă posibil ca modelul Pixel 2 XL să aibă și variantă de 6GB de RAM. Totuși mi se pare relativ devreme să vedem Google Pixel 2. Practic primul Pixel a fost lansat în octombrie 2016, iar următoarea lansare ar trebui să vină tot în toamnă. Deocamdată Google trebuie să lanseze oficial Android O – care nici măcar nu are încă un nume. Apoi după versiunea opt a platformei mobile va lansa actualizarea pe modelele Pixel compatibile. Iar apoi partenerii vor lansa telefoane cu Android opt.

Android 8 sau O aduce noi promisiuni privind calitatea experienței. Sistemul de management al aplicațiilor a fost modificat pentru a permite o experiență bună pe terminalele cu memorie limitată. Astfel, Android 8 va limita aplicațiile care rulează în background și va aloca resursele către aplicația pe care utilizatorul o folosește în prezent pentru a oferi o experiență mai bună.

Am găsit pe net că Google Pixel 2 XL are nume de cod Walleye, tot un pește, dar care trăiește în zona polară a Americii de Nord. Neoficial știm deja că telefoanele sunt produse tot de HTC. Sunt curios dacă și anul acesta vor avea cele mai bune camere foto de pe piață. Urmează curând și lansarea modelului de top de la HTC pentru 2017, vă țin la curent. Evenimentul lor este de 16 mai.