Googel Pixel 3, despre care se cam știu cam toate detaliile, va fi lansat oficial pe 9 octombrie, într-un eveniment. Cele două modele din generația a treia se anunță interesante, dar în ultimii ani modelele au pierdut din atracția pe care o avea brandul anterior, Nexus.

Invitația Google nu dă prea multe detalii privind telefoanele, nu confirmă, nici nu infirmă zvonurile. Prezintă doar afirmația „I <3 NY”, probabil evenimentul are loc la New York, iar 3 reprezintă a treia generație Pixel. Să vedem ce știm pe surse privind cele două telefoane. Știm că modelele Pixel vor avea procesorul Qualcomm Snapdragon 845 cu probabil 4GB de RAM și 64GB de stocare, vor avea camere foto cu senzor de 12 megapixeli, dar care au ieșit foarte bine în teste și încărcare wireless. Modelul mai compact diferă de cel XL în mai multe feluri, dar să detaliem.

Google Pixel 3

Modelul compact de la Google nu are notch și în rest are caracteristici de top. Are un ecran cu diagonala de 5.5 inch și aspect 18:9 cu rezoluție FullHD+, adică 2160×1080 pixeli. Noutatea ar fi că are două camere frontale pentru selfie și pentru autentificarea cu recunoaștere facială, cu senzori de 8 megapixeli.

Camera de pe spate ar fi cea de 12 megapixeli și terminalul vine cu o baterie de 2.950 mAh, mai mare decât generația anterioară. De asemenea, terminalele vin cu Android 9 Pie, dar de data asta au fost niște telefoane anunțate înainte de evenimentul Pixel, deci nu sunt chiar primele cu Android 9.

ads
Googel Pixel 3 render
Googel Pixel 3 render

Google Pixel 3 XL

Modelul de top rămâne Pixel 3 XL, cel cu ecran mare și cu notch (moț pe ecran, precum iPhone X). Circulă deja povestea cu un Pixel 3 XL uitat într-un Uber sau Lyft și care a fost fotografiat și prezentat înainte de lansarea oficială. Amintește de strategia Apple cu celebrul iPhone 4 uitat într-un bar și prezentat pe surse înainte de lansare. Deci nu doar design-ul iPhone e copiat, ci și strategia de marketing.

Despre Google Pixel 3 XL mai știm că are căști cu mufă USB-C, deci nu mai are altă mufă de căști clasică. Ecranul are rezoluție 2960×1440 pixeli, ceea ce indică un display similar cu cel de la Samsung Galaxy S8/S9.

Mie în continuare mi se pare ciudat că nu are cameră foto duală pe spate, dar se pare că unii apreciază varianta clasică cu o singură lentilă. Se pare că frontal va avea tot sistem dual-camera. Bateria ar fi de 3.430 mAh, destul de ok.

Google Pixel 3 XL render
Google Pixel 3 XL render