Un zvon recent spune că Google Pixel Fold 2 ar putea veni cu Tensor G4, în loc de 3. Oamenii speculează că nu îl vor lansa în luna mai, precum primul Pixel Fold. Lansarea acestuia va fi probabil în toamnă, alături de Pixel 9. Dar pe de altă nu prea are de ce să întârzie, vă explic mai jos.

Google Pixel Fold 2

Tensor G4 este aici

Înainte să vă redau zvonurile lor, să fac și eu o speculație: Tensor G4 este deja aici. Tensor G1 și G2 sunt bazate pe Samsung Exynos 2100, un procesor devenit deja depășit. Tensor G3 de anul trecut este bazat pe Exynos 2200. Acuma, ghici pe ce va fi bazat noul Tensor G4? Fac imprudența să speculez că va fi pe Exynos 2400. Pentru că nu a existat 2300, iar acum Samsung a lansat noul Exynos 2400 cu seria Galaxy S24.

Procesorul Exynos 2400 are un nucleu ultra-puternic Cortex-X4 tactat la 3,2 GHz. Apoi două unități Cortex-A720 care rulează la 2,9 GHz. Și trei nuclee Cortex-A720 la 2,6 GHz. Există și un cluster eficient cu patru nuclee Cortex-A520, care rulează la 2 GHz.

GPU-ul este Xclipse 940, bazat pe arhitectura AMD RDNA 3, care aduce grafică foarte competitivă. Procesorul a fost determinat în teste ca fiind mai stabil decât Snapdragon 8 Gen 3 în jocuri și aplicații intensive.

Despre Google Pixel Fold 2

Următorul smartphone Pixel Fold 2 de la Google se zvonește că va sări peste chipsetul Tensor G3 și va merge direct spre Tensor G4. Se așteaptă ca Tensor G4 să alimenteze Pixel 9 și Pixel 9 Pro când vor fi lansate în octombrie, așa că dacă Fold îl va prezenta și el, atunci s-ar putea să vadă lumina zilei în toamnă.

Din punct de vedere al performanței, chipset-urile Tensor de la Google nu au doborât niciodată recorduri. Astfel, noul Fold care așteaptă câteva luni pentru a obține un cip mai bun nu sună ca o idee atât de proastă. Se pare că Google testează Pixel Fold 2 cu 16 GB de RAM, care este mai mult decât orice Pixel a avut vreodată. Are și stocare UFS 4.0, care este un pas înainte față de stocarea UFS 3.1 din prima variantă.

Deși au apărut zvonuri despre următoarele modele Pixel 9 și 9 Pro, deocamdată nu a apărut altceva despre Fold 2. Deci este posibil să întârzie totuși.