Google Pixel Fold este reconfirmat pe surse, după ce a fost prezentat în februarie. Este un dispozitiv pliabil concurent cu Galaxy Fold 4, care pare să fie realizat special pentru a concura la vârful acestui segment.

Google Pixel Fold

Pe scurt despre Google Pixel Fold

  • Pixel Fold va fi aparent greu, durabil și scump;
  • este de așteptat să fie anunțat la viitoarea conferință pentru dezvoltatori Google I/O din 10 mai.
  • documentele interne arată că dispozitivul cântărește 285 de grame și va avea o baterie mai mare decât Galaxy Z Fold 4;
  • Pixel Fold va fi promovat ca fiind un dispozitiv „de buzunar” și „rezistent la apă”;

Lansarea Google Pixel Fold

Primul smartphone pliabil de la Google am apărut în zvonuri de foarte mult timp. Însă acestea nu s-au confirmat niciodată. Ca și pliabilul Apple, a rămas doar un vis al fanilor. Acum, dacă e să credem zvonurile, modelul urmează să fie lansat anul acesta.

Potrivit unei foi de parcurs a lansărilor Google, Pixel Fold ar trebui să devină oficial la sau „în jurul” conferinței pentru dezvoltatori Google I/O care are loc anul acesta din 10 mai.

Pixel Fold va fi aproape sigur alimentat de procesorul Google Tensor G2 (sau poate trec deja la Tensor G3). G2 este procesorul care alimentează telefoanele Pixel 7 și Pixel 7 Pro. Se spune că telefonul folosește ecrane fabricate de Samsung. Ecranul principal folosește o rezoluție de 2208 x 1840 pixeli. Acesta va fi un panou AMOLED de 120 Hz, iar luminozitatea lui va merge până la 1.200 nits. Afișajul capacului este încă un mister. Ambele afișaje vor fi totuși destul de mari.

Memoria RAM și informațiile de stocare nu au apărut încă. Dacă ar fi să ghicim, totuși, am spune că dispozitivul va avea cel puțin 8 GB de RAM, dar 12 GB este mai probabil. Probabil că ne uităm la memoria RAM LPDDR5 și stocarea flash UFS 4.0. Android 13 va veni preinstalat pe dispozitiv, în principal datorită intervalului său de lansare. Vor fi incluse difuzoare stereo, precum și o antenă mmWave pentru 5G.

O cameră de 9.5 megapixeli va fi folosită pentru selfie-uri. Acest lucru este valabil atât pentru afișajul principal, cât și pentru afișajul de acoperire. Pe baza randărilor care au apărut, pe spate sunt trei camere. Modulele camerei au o poziție similară cu cele de pe Pixel 7 Pro.

Senzorul ISOCELL GN1 va fi utilizat, aceeași cameră de 50 de megapixeli. Celelalte două camere pot fi diferite, dar cel mai probabil vor fi fie foarte similare, fie identice cu cele din Pixel 7 Pro. Deci, cel mai probabil ne uităm la o cameră telefoto de 48 de megapixeli (zoom optic 5x) și o cameră ultrawide de 12 megapixeli.

Documentele scurse au fost obținute de CNBC și dezvăluie că telefonul nu va fi ieftin, costând mai mult de 1700 de dolari. Acest lucru coroborează zvonurile recente care indicau faptul că telefonul va costa 1799 de dolari. Pare o mișcare îndrăzneață pentru Google, ale cărui produse emblematice au oferit adesea tehnologia la prețuri puțin mai mici decât concurenții săi. Se pare că compania va oferi stimulente, cum ar fi reduceri pentru telefoane Pixel mai vechi și chiar un ceas Pixel gratuit la achiziționarea modelului pliabil.