HMD Global, producător european de smartphone-uri, a anunțat astăzi că a început să producă smartphone-uri 5G în Europa. Pentru că nu găseam nicăieri unde este fabrica, am trimis întrebări și am aflat că este în Ungaria. Planurile prevăd să extindă producția în alte locații dacă vânzările vor crește.

fabrica Nokia HMD Global Ungaria

Din poză nu pare să fie o fabrică prea mare.

Primul dispozitiv scos de pe linia de producție, Nokia XR21, este acum disponibil pentru a fi achiziționat de către clienții Enterprise. Pentru a sărbători noul punct de fabricație și noile standarde de securitate ale Nokia XR21, o ediție limitată de 30 unități produse în Europa va putea fi achiziționată de pe site-ul lor. Dispozitivele în ediție limitată Made in Europe au o culoare exclusivă Frosted Platinum, sunt gravate cu un număr de serie unic și sunt livrate cu un certificat de origine în cutie.

Ediția limitată Nokia XR21 în culoarea exclusivă Frosted Platinum este disponibilă începând de astăzi la prețul de 699 € (599 £) în Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Spania, Italia și Finlanda. Telefonul Nokia XR21 European Edition în culoarea negru va fi disponibil în curând la prețul de 649€ (549£).

Telefonul Nokia XR21 costă de fapt vreo 470 de euro. Este un telefon rezistent, care a fost prezentat ca “noul Nokia 3310“.

Are o durabilitate certificată MIL-STD-810H, ceea ce îl face rezistent la căzături, praf și apă. În plus, în timpul testelor interne, Nokia XR21 a supraviețuit căderii de la 1,8 m, precum și scufundării la 1,5 m sub apă timp de o oră, rezistând totodată presiunii echivalente unui jet de 100 de bari (mai mare decât presiunea de cedare a furtunelor pompierilor din Marea Britanie), cu o temperatură a apei de 80°C.

Dar este un telefon cu ecran LCD și procesor Snapdragon 695 5G, nu tocmai performant. Chiar și bateria este de 4.800 mAh și are încărcarea cu doar 33W. Este practic un telefon de vreo 300 de euro, vândut cu 450 și care va avea o ediție care costă 700 de euro. Good luck!