Huawei Honor V8 a ieșit la iveală pe blogurile de specialitate, telefonul aduce camera foto duală și design-ul modelului de top P9 la un nivel de preț mai accesibil. Are totuși specificații destul de bune, practic va fi un hit în 2016.

Huawei Honor V8
Huawei Honor V8

Honor V8 are un display de 5.7 inch, cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli, 515ppi). Au și o variantă mai accesibilă cu ecranul Full HD, vă dau mai jos și prețurile anunțate în China. Terminalul are 170 de grame și o grosime de doar 7.7 milimetri. Procesorul utilizat este HiSilicon Kirin 950, cel de la modelele de top de anul trecut, iar terminalul are variante de 32GB cu 4GB de RAM fără NFC, una cu NFC și versiunea de top cu 64GB stocare, NFC și ecran 2K.

Terminalul este dual-SIM, are tehnologie 4G LTE, vine cu Android 6.0. Varianta cea mai ieftină este doar 350 de dolari, iar dacă vreți performanță de top prețul este de 430 de dolari. Desigur, puneți taxe și transport pentru a vă face o idee cât costă în România.

Record Huawei

Huawei este cel de-al treilea producător de smartphone-uri la nivel global, potrivit celor mai recente studii GfK, Strategy Analytics and International Data Corporation (IDC) pentru Q1 2016. Huawei Consumer Business Group a livrat peste 28,3 milioane de unități în primul trimestru al acestui an, ceea ce reprezintă o creștere cu 64% de la an la an. Huawei a fost singurul producător din top 3 care și-a menținut nivelul accelerat de creștere, din moment ce livrările totale de smartphone-uri la nivel global au scăzut cu 3% în comparație cu același trimestru al anului precedent.
Mai mult, Huawei a anunțat că înregistrează creșteri semnificative în regiunea CEE&Nordic, potrivit datelor GfK din 15 țări.

Potrivit rapoartelor GfK de măsurare la punctele de vânzare, Huawei, împreună cu brandul Honor, au înregistrat o creștere accelerată în regiunea CEE&Nordic: compania a ajuns la o cotă de piață în volum de 11,6% în Q1 și se bucură de o creștere a sell-out-ului pentru modelele Huawei/Honor de 293%, în comparație cu același trimestru al anului precedent.

Datele GfK arată ca sell-out-ul smartphone-urilor Huawei/Honor a crescut semnificativ în țările analizate, la fel ca și creșterea de la an la an care este de 124% în Cehia, 118% în Danemarca, 512% în Finlanda, 214% în Grecia, 82% în Norvegia, 833% în Polonia, 252% în România și 435% în Suedia.
În România, cota de piață în volum pentru smartphone-urile Huawei/Honor este 8,9% pentru Q1 2016. Analiza arată că strategia Huawei de a se concentra pe produse premium a fost una de succes, astfel că cel mai popular model de smartphone Huawei/Honor din regiune este P8lite: în primul trimestru al anului 2016 a făcut parte din top 10 dispozitive care însumează 27% din piață, potrivit datelor GfK.