Pentru că problema bateriei smartphone-ului este tot mai importantă și toată lumea se întreabă cum poți crește autonomia terminalului. Avem puterea de procesare a unui desktop, avem aplicații excelente, ecran de televizor, camere foto care se bat cu DSRL, dar toate astea acompaniate de o baterie care moare în câteva ore.

huawei-battery-800x420

 

Huawei nu a găsit o soluție pentru capacitate mai mare, dar promite baterii care se încarcă 50% în 5 minute și apoi ai fugit unde aveai treabă. Tehnologia tocmai a ieșit din laborator.
Eu sunt convins că industria PC-ului și industra de tablete vor fi relansate brusc când va veni acea noutate legată de baterii care să schimbe această paradigmă. Să ai o baterie care ține câteva zile sau o săptămână, să ai baterii care se încarcă repede sau se încarcă fără fire, ăsta pare să fie viitorul la ora actuală. Nu mă refer la acele telefoane cu baterie de 5.000 sau 6.000 mAh, astea sunt ciudățenii, le poți cumpăra ca back-up-phone, dar nu să umbli cu așa ceva după tine tot timpul. Plus de astea nu vreau alt telefon, ci unul similar cu ceea ce am acum, doar bateria să aibă autonomie mai mare. Da, se pot face optimizări din software, se pot închide servicii și aplicații, dar nu se va modifica mult. Modul Low Power este ok și la Android și la iOS, dar aduce o oră sau două în plus, practic nu este exact ceea ce ai vrea. Dar poate, o încărcare de 5 minute poate fi soluția. Mi-aș cumpăra oricând o baterie pentru smartphone care s-ar încărca așa. Sau poate aș renunța la smartphone-ul actual pentru unul performant, dar care să aibă și bateria asta cu încărcare rapidă.

Am pus și o demonstrație video: