Humane AI Pin, următorul pas în evoluția tehnologiei mobile, ar putea avea lansarea oficială pe 9 noiembrie, scrie The Verge. Gadgetul de tip proiector, care promite toate interacțiunile de pe smartphone, dar fără ecran, ar putea costa destul de mult și s-ar putea să depindă de un abonament lunar, spune The Information.

Humane AI PIN

Despre Humane AI Pin – device inspirat de Star Trek

Star Trek are o lungă istorie cu tehnologiile consumer. Menționez aici doar câteva. Dispozitivele de afișare cu acces personal (PADD) au apărut în film înainte să apară tabletele în magazine.

În timp ce căpitanul Kirk și echipajul său călătoresc de la o planetă la alta la bordul navei Starship Enterprise, echipa spațială ia contact cu mai multe rase și specii extraterestre diferite care provin dintr-o varietate de noi lumi ciudate. Toate aceste noi locații fac din translatorul universal o piesă esențială. Ei bine, acum avem și așa ceva.

Membrii echipajului de la bordul Starship Enterprise pot accesa tehnologii speciale de teleprezență. Tehnologia realității virtuale le permite oamenilor să se simtă ca și cum se întâlnesc în aceeași cameră, chiar dacă ar putea fi de fapt separați de timp și spațiu. Practic, este o conferință video holografică. Și mai sunt și altele.

Președintele Humane a prezentat dispozitivul AI Pin în timpul unui TED Talk. „Este un nou tip de dispozitiv și platformă purtabilă, realizat în întregime de la zero, dar pentru inteligența artificială”, spune Chaudhri în comentariile transcrise de Inverse. „Și este complet independent. Nu aveți nevoie de un smartphone sau de orice alt dispozitiv pentru a le asocia”, a spus el.

Humane AI Pin

Sursa foto: Humane

Lansarea Humane AI Pin

AI Pin, noul gadget/dispozitiv purtabil/proiector de la startup-ul Humane, ar putea costa până la 1.000 de dolari și probabil va necesita un abonament lunar pentru rețeaua de date mobile, potrivit The Information. Dispozitivul misterios a fost în curs de dezvoltare de ani de zile, a fost arătat doar de cofondatorul Imran Chaudhri la TED anul acesta.

În prezentare, el a folosit un dispozitiv pentru a accepta un apel telefonic, pentru a obține informații despre unde să cumpere un cadou, pentru a traduce o propoziție care este apoi rostită într-o versiune realizată de inteligență artificială a vocii sale, în franceză, și chiar pentru a obține o opinie dacă poate mânca un baton de ciocolată. A fost o demonstrație impresionantă, deși rămân o mulțime de întrebări despre demonstrație, cum a decurs ea.

Cu toate acestea, pe măsură ce lansarea dispozitivului din 9 noiembrie se apropie, apar noi detalii.

Ai Pin este „un dispozitiv mic, fără ecran, de dimensiunea unui covrigel sărat”. Va avea „o cameră foto integrată, un microfon și un difuzor, o varietate de senzori și un proiector laser”. Îl veți atașa de haine magnetic. Va avea un cip Snapdragon de la Qualcomm care îi va oferi „viteză, conectivitate, capacități și securitate la nivel de smartphone, iar Humane intenționează să fie un MVNO, astfel încât să poată vinde date celulare pe care clienții le pot folosi cu Ai Pin.

Alt cofondator Humane, Bethany Bongiorno, a descris Ai Pin luna aceasta ca pe un dispozitiv de sine stătător, care este un „telefon, computer contextual și platformă software”.

Conform surselor The Information, Humane are o viziune mai mare decât Ai Pin. „Au sugerat că Humane speră să creeze o schimbare totală de paradigmă în calcularea consumatorilor”, scrie publicația. Probabil vom afla mai multe pe 9 noiembrie.