O serie de zvonuri neconfirmate oficial vorbesc despre un Sony Xperia cu display cu margini subțiri. Terminalul premium ar urma să fie lansat la IFA Berlin, la începutul lunii septembrie. O să fiu acolo să vă povestesc.

Imaginea este cu titlu informativ, este un display cu margini subțiri, fără butoane, dar nu este un Sony Xperia din păcate.

Informațiile provin din China, de pe site-ul lor de socializare, Weibo. Informația nu cred că este absurdă, este logic ca firma japoneză să ia în calcul un design similar cu LG G6, Galaxy S8 și celelate. Se pare că display-ul este pe formatul 18:9 sau 2:1, devenit popular după anunțurile legate de LG G6. Chiar și unul dintre modelele Apple ar putea avea acest gen de display.

ads

Este posibil ca Sony să fi comandat acest display de la producători chinezi, de unde să fi scăpat și informația asta. Sony nu produce telefoanele Xperia în China, ci are o fabrică în Tailanda, dar este posibil ca unele componente să le ia de la chinezi. Sau poate că a trimis detaliile telefonului către producătorii de huse și carcase, care știm că sunt una dintre sursele de zvonuri apreciate de presa IT.

Oficialii Sony au declarat că deocamdată ecranele Xperia vor fi 16:9, pentru că este formatul la care se pot vedea cel mai bine filmele realizate de Sony Pictures. Pe de altă parte, ecranele mai late pot reda conținutul pe toată suprafața disponibilă prin diverse ajustări software. Așa se întâmplă și la S8 și la G6.

În acest context vine și anunțul Japan Display, care este un conglomerat format din diviziile de display Sony, Toshiba și Hitachi, care a spus că va produce în masă ecrane cu format 18:9. Ei nu zic pentru cine vor produce aceste ecrane, dar se pare că acest format, care va fi folosit și de Apple și de Samsung în modele noi de terminale, ar putea ajunge și la Sony.