Cei de la Ikea au lansat Sladda, un concept nou de bicicletă, cu multe inovații pe partea de tehnologie. Din fericire nu se vinde pe piese și să o montezi tu singur acasă.

Ikea Sladda photo

Sursa știrii și a pozei: Ikea

De ce am zis bicicleta “reinventată”? Ei bine, surpriza este că nu are transmisie cu lanț, iar în loc de asta au creat un sistem de transmisie cu curea, zimțată ce e drept, dar e curea. Aș mai menționa că au integrat schimbătorul de viteze în butucul de pe roata din spate, deci sunt mai multe viteze disponibile, doar că aspectul e diferit. Piese rezistente la rugină, fiabilitate, preț redus. Are un design unisex, dedicată pentru oraș.  Poți pune roți de 26 sau de 28″, e bună pentru oricine peste 12 ani.

Bicicleta Ikea nu este dedicată pasionaților de ciclism, nu are niciun feature căutat de cicliști, ci este mai degrabă pentru cei care vor să se apuce acum. Mi-a plăcut că i-au făcut și “remorcă”, să poți pune și cutiile cu mobilă în spate 🙂

Deja au luat un premiu Red Dot Awards pentru acest design. Prețul ar fi de 699 euro pentru bicicletă fără alte accesorii, iar membrii clubului de loialitate (Ikea Family) au discount.

ikea bike Sladda

Via