Se înmulțesc zvonurile că Apple va lansa anul acesta iPhone 15 Ultra. Numele de Max nu mai satisface clienții premium, iar compania se va strădui să ofere mai mult. Deja, producătorii de huse au trimis la Unbox Therapy un dummy al viitorului model, pe baza căruia se produc deja husele și carcasele de protecție. Schimbările nu sunt mari, dar există.Ce știm despre iPhone 15 Ultra

În mijlocul tuturor zvonurilor cu privire la viitoarea serie emblematică a Apple, iPhone 15, Unbox Therapy a pus mâna pe o machetă Apple iPhone 15 Ultra. Modelul nefuncțional al viitorului flagship s-ar putea dovedi real, dar ar putea fi și un hoax interesant. Trebuie să urmărim situația, se va lămuri abia la toamnă.

În videoclip, Hilsenteger compară macheta Apple iPhone 15 Ultra cu iPhone 14 Pro Max (foto jos), dezvăluind că dispozitivul de clasă Ultra este puțin mai îngust și mai gros decât predecesorul său. Modelul iPhone 15 Ultra are un suport diferit din sticlă, cadru din titan cu finisaj mat, port de încărcare USB de tip C, buton inel/silențios și comutator de volum. În ciuda zvonurilor care se confirmă în mare măsură, macheta nu prezintă noile butoane care au apărut tot pe surse. Doar le-au modificat un pic pe cele existente.

Se spune că noul model Apple va avea butoanele „solid state” în locul celor fizice. Mai exact un soi de zone tactile pentru Power şi Volum. Telefonul va folosi motoraşe haptice pentru a genera senzația că utilizatorul a apăsat un buton fizic. Acest sistem e numit „Butterfly Buttons”. Probabil macheta nu avea chiar fiecare detaliu realizat perfect.

Alte modificări includ un element de cameră mai scurt și rame mai subțiri ale afișajului, cu o decupare mai mică a ecranului Dynamic Island. Se știa anterior că iPhone 15 Ultra vine cu o cameră periscop, care are un mecanism optic care se pliază în interiorul corpului telefonului şi reflectă lumina din lentile pe prisme spre senzorul de imagine. Camera periscop va oferi un zoom optic de 5X sau 10X.

Se mai știa că procesorul Apple A17 va trece pe de 3 nanometri anul acesta. El se va afla pe variantele iPhone 15 Pro şi Ultra. Diferențele dintre modelele premium și iPhone 15 / iPhone 15 Plus vor fi tot mai mari anul acesta.

 iPhone 15 Ultra

Via: HyperBeast