iPad Mini s-ar putea lansa pe 23 octombrie, fix înainte de evenimentele oficiale Microsoft care vor marca lansarea tabletei Surface și a altor gadgeturi, cu Windows 8, Windows RT și Windows Phone 8. Tind să cred că de data asta, date fiind primele detalii apărute pe bloguri, chiar e o mișcare strategică interesantă care va genera buzz.

Apple iPad Mini & iPhone 5
Apple iPad Mini & iPhone 5

iPad mini – lansarea

Apple va prezenta iPad Mini, o tabletă mai ieftină și de dimensiuni mai mici decât iPad 3, la un eveniment programat pentru 23 octombrie, cu trei zile înaintea lansării sistemului de operare Windows 8 și a tabletei Microsoft Surface. Anterior, zvonurile din piață indicau o lansare pe 10 sau 17 octombrie, însă surse apropiate situației au declarat pentru AllThingsD, site-ul specializat în IT al Wall Street Journal, că prezentarea iPad Mini va avea loc pe 23 octombrie, la un eveniment pe bază de invitație.

Lansarea produsului într-o marți deviază de la tradiția Apple, care preferă de obicei ziua de miercuri.

iPad Mini – detalii tehnice

Tableta Apple iPad Mini va avea un display cu diagonala de 7,85 inchi, iar rezoluția este de 1024×768 pixeli, adică nu prea este „retina”. Din pozele cu carcase scăpate pe net se poate vedea conectorul mic Lightning, slotul pentru Nano SIM-uri și alte asemenea detalii care nici nu mai necesită confirmare.

Se pare că vor fi două versiuni, alb și negru. iPad Mini ar urma să aibă un procesor A5 dual-core, similar cu cel folosit la iPad 2. Camera foto este probabil cea de 8 megapixeli din iPhone 4S, dar are și una pentru video-chat pe ecranul principal.

iPad Mini – preț

Conform CNet, vor exista 16 combinații diferite de dotări tehnice, culori și opțiuni wireless. Cel mai ieftin model iPAd Mini apare în lista unui magazin german la 249 de euro (8GB, WiFi, alb sau negru). Versiunea de 16GB are un preț de 349 euro, cea de 32GB costă 449 euro, iar cea premium, de 64GB, costă 549 euro. Dar modemul 3G/4G adaugă și mai mult la preț. De exemplu, prețul iPad mini 8GB cu 3G este de 349 de euro. Pentru 16GB cu 3G costă 449 euro, cea de 32GB ajunge la 549 de euro, iar versiunea de 64GB cu 3G ajunge la un preț de 649 de euro. Probabil va include tehnologie 4G în US, dar nu știu despre varianta europeană. Prețurile au fost dezvăluite de MobileGeeks.