iPhone 15 Pro a fost inițial singurul listat oficial pentru lansarea în România. Apoi, iStyle a actualizat și paginile cu celelalte modele. Deși magazinele și operatorii telecom nu au afișat nimic ieri, de astăzi încep să apară paginile de precomandă, dar nu dau încă detalii despre prețuri. Discutăm speculativ față de ce s-a întâmplat în anii trecuți. Primele livrări de iPhone 15 în România vor fin din 22 septembrie (atunci probabil voi reuși să pun mâna pe el).

iPhone 15 Pro în România

iPhone 15 Pro – primul anunțat în România

Primul magazin online din România care a afișat oficial informația este Altex. La scurt timp după am observat bannerul de reclamă și pe iStyle. La aproximativ 30 de minute după am observat același tip de banner pe Orange. Deocamdată nimic pe eMAG sau Vodafone. Site-ul oficial pare să fie ceva creat fix după specificațiile Apple. Menționează doar iPhone 15 Pro din titan. Nu modelele de bază și nu Pro Max.

Precomanda iPhone 15 Pro în România începe din 15 septembrie, ora 15-00. Deocamdată vă puteți înscrie doar pentru un eventual reminder să nu uitați când se deschide precomanda. Nu cred că vor trimite și alte informații. Paginile anunță faptul că primele livrări iPhone 15 Pro în România vor fi din 22 septembrie. Atunci cred că vor avea și modelele pentru preview (hands on eventual). Nu știu sigur, dar așa s-a mai întâmplat anii trecuți.

Anunțul de pe Altex este singurul care menționează în josul paginii și Apple Watch. Dar oamenii nu s-au informat prea bine despre ce generație este vorba și care sunt noutățile. Dar este de lăudat că au improvizat ceva.

iStyle a actualizat cu celelalte modele

Deși anunțul inițial menționa explicit doar iPhone 15 Pro, ulterior iStyle a adăugat informații și despre celelalte modele. Cu alte cuvinte vor fi și ele lansate. Apar chiar toate patru modelele, 15 de bază, 15 Plus, 15 Pro și Pro Max. Magazinul partener Apple nu a listat prețurile încă.

Cei care doresc să afle când sunt disponibile pentru achiziție se pot înscrie tot într-o listă de așteptare.

Preț iPhone 15 Pro în România

Nimeni nu știe azi prețul iPhone 15 Pro în România. Avem prețurile afișate până acum în Europa, care sunt relativ ok, nu cresc prea tare față de anul trecut. Dar deocamdată este doar prin Germania sau UK, însă nu apare prin celelalte țări. De obicei prețurile UK și cele din Germania au fost mai mici decât la noi la edițiile trecute.

iPhone 15 Pro are un preț în Germania de 1200 de euro, iar în UK de 999 lire sterline. S-ar traduce în aproximativ 6.000 de lei (5800 transformat din lire).
Dar dacă ne uităm la ce preț au avut 14 Pro anul trecut la lansare, era un pic peste. Modelul de bază era chiar 6.400 de lei.

Așa că îmi permit să fac o predicție: anul acesta iPhone 15 Pro va avea un preț de minim 6.500 de lei. Dacă nu va fi chiar 6.999. Dar vedem când vor fi făcute anunțurile oficiale.