iPhone 6 va fi disponibil din 19 septembrie, conform unor informații transmise de T-Mobile clienților săi. Asta înseamnă că lansarea oficială a terminalului Apple nou ar putea avea loc înainte, conform tradiției. Deci nu este exclusă deloc o lansare pe final de august. Deocamdată știm aproape sigur design-ul terminalului și de asemenea detaliile tehnice, în mare. 

iPhone 6 - design final - folie de protectie
iPhone 6 – design final – folie de protectie

iPhone 6 aduce o serie întreagă de actualizări comparat cu versiunea de anul trecut. În primul rând display-ul va fi mai mare, de 4,7 inch pentru versiunea standard și există în lucru o variantă de 5,5 inch, despre care vom vedea mai târziu dacă se confirmă sau nu. Încep să cred că Apple va păstra tradiția și va lansa doar un model de 4,7 inch și eventual un nou iPhone 6C mai ieftin.

iPhone 6 de 4,7 inch va avea ecran Retina cu rezoluție 1330×750 pixeli, cu densitate 326ppi, procesor A8 (dual-core) și 1GB de RAM. Rama este simțitor diminuată, iar terminalele sunt mai subțiri. Apple va include tehnologia wireless NFC pentru conectarea la accesorii și pentru viitoare plăți mobile.

Eu aș vrea de la iPhone 6 o autonomie de peste 12 ore, o cameră foto cu adevărat bună și noutăți la nivel de interfață (short-cut-uri mai bine gândite, deblocare mai rapidă). Plus un slot de carduri pentru că mi-e mai simplu să țin muzica favorită și eventual filme, documentare, pe un card microSD, pe care îl transfer apoi de la un device la altul cum vreau…