Miercurea viitoare, pe 12 septembrie, seara, ne revedem pe blog pentru a urmări evenimentul Apple de lansare a noilor iPhone. Nu avem confirmări oficiale, dar neoficial se lansează iPhone XS și alte două modele de terminale, discutăm toate speculațiile mai jos.
Update: modelul de top ar fi iPhone XS Max, iar telefoanele vor avea versiuni dual-SIM.

Nu, nu este ceva curbat, e doar o imagine care se vede pe ecranul telefonului.

iPhone XS

Apple ne va surprinde săptămâna viitoare cu noile nume ale terminalelor iPhone. Anul trecut ar fi trebuit să avem iPhone 7S, dar compania a redenumit telefoanele iPhone 8 și 8 Plus și a lansat modelul aniversar iPhone X. Deși noi îi spunem “ics”, iPhone X este pentru Apple iPhone Ten, iar multe surse au confirmat că anul acesta vor lansa iPhone XS, adică versiunea S a lui iPhone X. Asta înseamnă că vom avea același design, dar cu procesor mai puternic, care ar putea fi iar peste toată lumea, dacă nu cumva în 2018 va ieși la egalitate cu Kirin 980 de la Mate 20. Mai avem puțin și aflăm.

iPhone XS ar urma să aibă și o versiune cu ecran mare, pe lângă modelul de 5.8 inch este apărut pe surse un iPhone cu ecranul având diagonala de 6.5 inch, ceva foarte mare, care se va bate cu Note 9. Cei care au vorbit cu sursele spun că ambele modele se vor numi iPhone XS, nu e clar dacă va fi XS și XS Plus. Cert este că, exact cum se auzea în ianuarie, vor fi trei modele iPhone, două cu design modern de iPhone X și unul pentru nostalgicii care vor modele clasice, cu buton Home.

Nu avem acum detalii privind modelul clasic, se pare că noile iPhone XS vor fi cu ecran OLED, iar clasicul va avea un LCD obișnuit. Modelele noi vor fi lansate în versiunile gold. Și la iPhone X apăruse undeva o versiune gold, dar ea nu a mai fost lansată oficial. Modelul cu LCD va avea un ecran de 6.1 inch, conform CNet, dacă sursele au informațiile corecte.

Modelul clasic este și cel mai ieftin, despre care se vorbea anterior ca fiind modelul iPhone SE2, nu va mai fi alt iPhone mai ieftin. Dar probabil este ieftin doar prin comparație cu gama XS, probabil vreo 750 de euro pentru modelul entry, față de 1.100 pentru modelul de top. Sau poate chiar mai mult.

Circulă în continuare și varianta în care Apple va numi telefoanele iPhone X și vor fi diferențiate doar după an și mărimea ecranului. Deși este varianta adoptată pentru iPad sau Macbook, nu știu ce să zic în privința telefoanelor, mi se pare mai puțin probabil. mai ales datorită ecranelor diferite, LCD sau OLED, poate pe viitor va exista o singură gamă iPhone. Oricum, mai e puțin până pe 12 septembrie, mai vedem atunci.

Tot pe 12 septembrie va fi lansată generația a patra a Apple Watch, să vedem ce surprize aduc la noua variantă.