O serie de analiști americani și-au dat cu părerea în privința următoarelor modele iPhone de anul acesta. Discuția nu e nouă, dar acum au ieșit la iveală câteva modele noi, diferite. Pe lângă noua versiune de iPhone X, vorbim despre iPhone X SE care ar urma să continuie seria, aducând tehnologii mai puternice, ecran mai mare. iPhone X Plus ar fi modelul de top, după modelul lui 8 Plus. Pe de altă parte, ar putea fi și fi două modele cu ecran LCD, posibil iPhone 8S și 8S Plus. Iar despre iPhone SE 2 se spune că este următoarea versiune a modelului SE, care este așteptată în luna mai.


Foto: © Mikael Damkier | Dreamstime.com

Bun, analiștii zic cam așa: vor fi două modele noi care urmează seria iPhone 8, cu ecran LCD. De asemenea, vor fi două modele noi iPhone X, cu ecrane OLED. Alt model nou, denumit de unii iPhone X Second Edition (de unde SE),  are ecran de 6.1 inch, ar folosi un ecran de tip nou. Primul model va fi continuatorul iPhone X (ecran de 5.8 inch), altul ar fi iPhone X Plus cu display de 6.5 inch. Cu totul altă discuție este despre iPhone SE 2, care ar continua seria iPhone 5 Second Edition, cu un model nou cu ecran de 4 inch sau poate mai mare. Să le detaliem pe rând.

iPhone X SE

iPhone X SE ar fi conform Forbes un model de smartphone scump care continuă și dezvoltă proiectul X. Restul detaliilor sunt destul de slabe. iPhone X 2 și iPhone X Plus ar avea bateria din două bucăți, în formă de L, de la iPhone X. Pe de altă parte, iPhone X SE nu va avea o astfel de baterie. Va avea bateria mai mare, de 2.950 mAh, dar nu va fi în formatul de la X.

Zvonul despre iPhone X SE zice de asemenea că nu va avea 3D Touch și cameră foto duală, ceea ce ne-ar putea duce la un experiment, cu X SE fiind modelul mai accesibil, între 8S și iPhone X. Analiștii spun că iPhone X 2018 va avea un preț similar, de 999 de dolari. De aceea se speculează că iPhone X de anul acesta nu va fi continuat, pentru că nu poate fi menținut la prețul actual, dar nici nu poate fi ieftinit, pentru că ar scoate din joc noile modele S. Pariul este interesant, dar consider că sunt prea multe modele pentru Apple, care în mod tradițional avea un singur telefon nou, apoi au trecut la două modele, apoi la trei…

iPhone X SE ar avea prețul pe la 800-900 de dolari, sub iPhone X, dar peste generația S.

iPhone X, iX SE și iX Plus ar fi acompaniate de două modele iPhone 8S

iPhone X Plus

Modelul de top, botezat de analiști Plus, ar avea un ecran de 6.5 inch, toate tehnologiile de la X, plus o baterie în formă de L cu o capacitate de 3.300-3.400 mAh. Ecranul OLED ar putea fi întreg, Apple va renunța anul acesta la moțul de la iPhone X, care pune probleme în video și jocuri, dar și în unele aplicații.

iPhone X Plus ar urma să aibă 4GB de RAM și cameră duală, spune SlashGear. De asemenea, modelul ar putea fi mai scump, pe la 1.250-1.400 de dolari. Cam exagerat dacă mă întrebați pe mine, dar fanii Apple ar putea cumpăra liniștiți modelul.

iPhone 8S?

Nu prea sunt detalii privind modelele cu ecran LCD. Unii zic că iPhone 8S va fi înlocuit complet de iPhone X SE. Sau că vor fi în final doar trei modele. iPhone X, X Plus și iPhone X SE care va avea ecran LCD. Fiind speculații, trebuie să ne gândim că Apple nu poate lăsa fanii săi deoparte. Cei care vor buton de Home, senzor de amprentă, formatul clasic. Din punctul meu de vedere, nu au cum să renunțe la acest segment.

iPhone SE 2

Modelul iPhone SE 2 este așteptat de anul trecut. Oamenii tot speră la o continuare care să readucă ecranul mic și formatul compact de la iPhone SE. Foarte mulți au cumpărat modelul și mulți alții l-au lăudat. Chiar dacă toată industria merge spre ecrane mari și formate uriași, există cerere pentru telefoane compacte.

Conform UberGizmo, care citează pubțicațiile coreene, iPhone SE 2 ar putea păstra ecranul de 4 inch. Singura tehnologie nouă despre care au aflat ei este încărcarea wireless. Apple a întârziat tare cu încărcarea wireless, dar acum este disponibilă pe noile modele. De-asta analiștii spun că Apple va face și un iPhone SE 2 cu wireless charging.

Procesorul iPhone SE ar fi A10 Fusion, cu 2GB de RAM, stoacre de 32GB și baterie de 1.700 mAh. Ar exista și variantă de 128 GB. Lansarea este anunțată pentru luna mai.