Kaspersky Lab a lansat oficial Secure Connection, o soluție de criptare a traficului pentru computere Windows și Mac. Bazată pe tehnologia VPN, aceasta permite automat criptarea atunci când interceptarea datelor ar fi mai periculoasă pentru utilizator, de exemplu atunci când se conectează la rețele Wi-Fi publice sau când folosește servicii de online banking sau alte site-uri care conțin informații confidențiale. Serviciul este disponibil și în România.

Transferul neprotejat sau protejat necorespunzător de date pune în pericol viața privată, informațiile și chiar banii utilizatorilor. Cu ajutorul unor instrumente disponibile pe Internet, atacatorii pot citi și folosi datele transmise prin intermediul acestor conexiuni, inclusiv mesaje, parole și fișiere.

Secure Connection de la Kaspersky Lab asigură criptarea datelor transmise, iar dacă utilizatorul uită să o activeze, soluția va afișa pe ecran un reminder, în momentele în care ar fi cel mai important de folosit. De exemplu, va face acest lucru dacă o rețea Wi-Fi nu este sigură sau – în cazul versiunii pentru Windows – dacă utilizatorul încearcă să deschidă un site care conține informații de importanță critică (e-mail, online banking, sisteme de e-payment, magazine online ori site-ul unei rețele de socializare) fără criptare. Dacă se preferă astfel, Secure Connection poate fi setată manual sau pe modul “criptare continuă”.

Secure Connection este o soluție freemium (funcțiile de bază sunt gratuite, iar serviciile suplimentare, contra cost). Versiunea gratuită include 200 MB de trafic criptat pe dispozitiv, pe zi, numărul dispozitivelor nefiind limitat. În schimbul sumei de 4,99 dolari pe lună sau 29,99 dolari pe an, utilizatorii pot obține trafic nelimitat pentru cinci dispozitive.