Lansarea Samsung Galaxy S8 a fost la 18-00, ora României, și am pus în acest articol ideile principale, cam tot ce se putea afla din prezentarea oficială. După luni de zvonuri, dezvăluiri și informații pe surse, s-au cam confirmat toate zvonurile. Găsiți mai jos informațiile în ordinea cronologică. La final a rămas articolul cu informații dinaintea lansării.

Update: este disponibil din 21 aprilie !

Lansarea Samsung Galaxy S8 live

Urmăresc pe The Verge și livestreaming-ul oficial. Evenimentul a început cu un video promoțional.

DJ Koh, președintele diviziei de mobile intră pe scenă. Muzica tradițională Samsung revine în sală. Este un eveniment și la New York și la Londra, în paralel, se pare că oficialii Samsung sunt la New York. Este adevărat, de la primele telefoane mobile evoluția industriei a fost spectaculoasă, mereu pe un trend ascendent, inovând, de la telefonul cărămidă pînă la telefoanele cu clapă, primele feature-phones și apoi smartphones. Foarte pe scurt, Samsung este acum foarte atent la detaliile tehnice, calitatea realizării și așa mai departe. A fost un an greu pentru Samsung.

Noul smartphone Samsung va marca o nouă eră în design-ul smartphone, promite oficialul companiei.

Samsung Galaxy S8 va avea pe lângă senzor de amprentă, scanner de iris, dar și recunoașterea facială a proprietarului. Asistentul digital Bixby este și el confirmat oficial. Pe scenă urcă Justin Denison, svp Product Strategy, care va prezenta detaliile tehnice. Continuăm prezentarea după detalii.

Detalii tehnice Samsung Galaxy S8 și S8+

Procesor: Samsung Exynos Octa core (2.35 GHz Quad + 1.9GHZ Quad)
RAM: 4GB
Stocare: 64GB + slot de card

Display
– Galaxy S8: 5.8-inch OLED, 2960 x 1440, 570ppi
– Galaxy S8 Plus: 6.2-inch OLED, 2960 x 1440, 529ppi

Camera foto
Pe spate: 12-megapixel, OIS, F1.7
Frontala: 8-megapixel, auto focus, F1.7

Baterii
Galaxy S8: 3,000 mAh
Galaxy S8 Plus: 3,500 mAh

Alte detalii tehnice:
– Android 7.0 Nougat
– USB-C, 3.5mm headphone jack
– IP68 water and dust resistant
– Wireless charging
– LTE Cat.16
– Bluetooth 5.0 – două căști/boxe simutan
– Wi-Fi ac

Ecranul Infinity a primit certificare UHD Premium, deși rezoluția nu este tocmai UHD. Butonul de Home a dispărut, este doar virual. Camera foto aduce procesarea imaginilor la un nou nivel – la fiecare imagine face mai multe cadre pe care le procesează pentru a elimina toate problemele și a reda detaliile mai bine. Rezistă la apă și praf (IP68).

Procesorul pe 10 nanometri permite creșterea performanței, consumă mai puțin iar procesarea grafică a crescut cu 21%. Nu lipsește încărcarea wireless.
Scanarea irisului este cea mai sigură metodă de securizare, amprenta este pe spate pentru a oferi un ecran frontal mai mare. Dar cea mai rapidă metodă de deblocare este recunoașterea facială. Doar ridici telefonului și recunoaște fața, se deblochează – abia aștept să testez asta. Samsung Pass permite ca aceste metode de identificare să fie folosite și pe alte site-uri, în loc de username și parolă. Ar fi o idee bună dacă ar putea implementa sistemul în mai multe domenii.

Începe prezentarea Samsung Bixby, asistentul digital. Poți vorbi și recunoaște limbajul – zic ei – și poate face alte acțiuni. De exemplu poți să faci print screen și să trimiți imaginea cuiva, cu o singură frază. De asemenea, are un sistem de căutare inteligent pentru restaurante, pentru alte servicii de genul ăsta. La online shopping poți să faci poză la un produs și îl găsește la ofertă online (dar la partenerii Samsung). Poate să seteze diverse remindere să nu uiți de anumite lucruri.

Prezentarea continuă cu noul Gear VR care este adaptat la ecranele imense Galaxy S8. Are și un controller nou pentru jocuri video, iar acestea sunt dezvoltate în colaborare cu Oculus. De asemenea lansează noua cameră video Gear 360, cu un grip mai bun, poți face live direct cu camera 360 conectată la Galaxy S8. În cutie, fiecare telefon va avea căști cu tehnologie audio AGK, Samsung a cumpărat anul trecut compania-mamă Harman Kardon.

Samsung DEX se cheamă noul dock pentru Galaxy S8, care permite conectarea la monitor și tastatură / mouse pentru a avea un adevărat desktop. Are o aplicație pentru Powerpoint (yes!) și altele asemenea. Reclame video, văd că durează destul de mult.

Nu au zis absolut nimic despre prețul Samsung Galaxy S8.

Puteți citi despre multe dintre tehnologiile și funcțiile S8 pe The Verge, Engadget, BGR.

Informații dinaintea lansării

Miercuri, 29 martie, puteți urmări lansarea Samsung Galaxy S8 live online chiar aici pe blog. În acest articol o să actualizez informațiile pe măsură ce se desfășoară evenimentul pe scena din New York. Pe site-ul global al companiei o să fie un livestream (miercuri, de la ora 18-00), pe link-ul deja promovat aici. Dar momentan doar colectează adrese de e-mail acolo, nu cred că va fi necesară adresa pentru mâine seară.

Urmăriți lansarea live online

Evenimentul o să fie transmis video probabil peste tot, este posibil să fie și pe Youtube (acum e reclamă), dar și pe alte site-uri, revin cum aflu altceva. De asemenea, de obicei marile site-uri o să facă live-text de la eveniment, cel puțin The Verge. O să revin cu link-urile unde puteți urmări live lansarea.

Deja știm majoritatea detaliilor legate de Samsung Galaxy S8, modelul S8 Plus pare gigantic, dar interesant. Una dintre nedumeriri rămâne dacă au o variantă cu 6GB de RAM, sau vom vedea oficial doar modelele cu 4GB de RAM. Adevărul este că sunt suficienți 4GB de RAM, dar nu vezi practic nicio diferență față de 3GB de RAM, doar știi că sunt mai mulți. Să vedem dacă stocarea diferă, Samsung au prezentat niște tehnologii noi, mai rapide.

O altă nedumerire legată de lansarea Samsung Galaxy S8 vine din culorile bizare care au fost prezentate acum ceva timp. Nu sunt nici negre, nici albe, ci niște combinații de culori. Probabil pe albastru închis va fi ok. Știm despre procesoare, știm despre camere foto, despre asistentul digital Bixby. O altă noutate a fost lansată zilele trecute pe surse: Samsung va oferi pentru Galaxy S8 o garanție specială. Asta va permite utilizatorilor reparația în 2 ore, schimbarea ecranului gratuită dacă se sparge (1 dată), dar și alte beneficii, sper să le aflăm mâine seară.

O să actualizez acest articol, datele neimportante se vor muta la finalul textului, iar deasupra o să vedeți tot timpul informațiile actualizate despre lansarea Samsung Galaxy S8.