Una dintre cele mai vechi publicații coreene, Chosun Ilbo, scrie că seria Galaxy S23 se va lansa în februarie 2023. Nici vorbă de lansarea în decembrie anunțată zilele trecute.

Samsung Galaxy S23

Lansarea seriei Galaxy S23

Într-un material marcat ca fiind „exclusiv”, publicația coreeană admite că lansarea va fi mai devreme, totuși. Lansarea timpurie este din cauză că piața s-a contractat. Samsung Electronics avansează cu data de lansare din cauza concurenței mari: va fi în prima săptămână din februarie, 2023.

Excluzând anul trecut, când produse noi au fost lansate pentru prima dată online din cauza pandemiei, aceasta este cea mai rapidă lansare vreodată. Este cu 3 până la 4 săptămâni mai devreme decât de obicei. În timp ce piața globală de smartphone-uri se micșorează rapid, decizia de a lansa un nou produs devreme poate fi un avantaj.

Un om de afaceri familiarizat cu deciziile Samsung a declarat: „Samsung Electronics plănuiește să organizeze un eveniment Unpacked în San Francisco, SUA, în prima săptămână a lunii februarie a anului viitor, pentru a-și dezvălui următorul produs”. Având în vedere că Samsung Electronics a organizat de obicei un eveniment public și a lansat produsul comercial „peste două săptămâni”, seria Galaxy S23 este de așteptat să fie disponibilă în magazine în jurul datei de 17 februarie a anului viitor.

De obicei, Samsung Electronics a lansat seria Galaxy S în martie. Pe măsură ce concurența pe piață se intensifică, data lansării este avansată treptat. Un oficial din industria smartphone-urilor a spus: „Dacă lansarea produsului este grăbită, acesta poate depăși mai multe restricții ale concurenților, iar efectul lansării noului produs se poate reflecta în rezultatele primului trimestru”. Având în vedere că piața smartphone-urilor se micșorează cu aproximativ 10% de la an la an, compania își propune să-și transforme câștigurile prin „lansarea timpurie”. În prezent, activitatea de bază a Samsung Electronics, performanța semiconductoarelor, a stagnat, iar proporția afacerii sale cu smartphone-uri a crescut relativ. Experții din industrie prevăd că piața semiconductorilor nu își va reveni din criză până cel puțin în prima jumătate a anului viitor.

Zvonul cu lansarea în decembrie se baza pe un poster

„Posterul de precomandă” pentru seria Samsung Galaxy S23 dezvăluia zilele trecute că lansarea ar fi pe 23 decembrie, iar în magazine telefoanele vor ajunge de pe 6 ianuarie. Lansarea anticipată are sens pentru că Samsung este pe un trend negativ al vânzărilor. Iar compania nu a lansat în toamnă modelul S22 FE, care ar fi ridicat vânzările în perioada asta.

Zvonerul de pe Twitter care a difuzat prima dată afișul a declarat ulterior că „era un poster produs artificial de la o agenție a unei companii de telecomunicații”. În ceea ce privește datele afișate pe articolul promoțional, este „greu de aflat” dacă sunt corecte.

Dar acum, după declarațiile din presa coreeană, cred că ne-am grăbit să mutăm lansarea atât de devreme.

Via: Phone Arena