Lenovo a prezentat în România noul portofoliu de gaming Legion 2021. Printre ele laptopurile Legion 7, cu ecran de 16 inch, Legion 5 Pro și Legion 5. Acestea sunt completate de monitoarele Legion Y25-25 și G27e-20, un Tower Legion T7, headset-urile H200 și H600, tastatura Legion K500 și mouse-ul M600.

Lenovo Legion 2021

Lenovo Legion 7

Noile laptopuri Lenovo Legion 2021 sunt disponibile în variante cu procesoare AMD Ryzen 5000 H, Intel Comet Lake sau Intel Rocket Lake. Au plăci grafice Nvidia GeForce RTX. Dezvoltate special pentru fanii e-sports, laptopurile Lenovo Legion au integrat sistemul de ventilație Legion Coldfront 3.0.

Procesoarele AMD Ryzen, alături de plăcile grafice GeForce RTX seria 30 permit laptopurilor Legion 5, 5 Pro și Legion 7 să ruleze cu 42% mai multe FPS, respectiv să ofere 16% mai multă performanță comparativ cu alte laptopuri. Modelele Legion 5 Pro și Legion 7 ajută gamerii să experimenteze și cele mai noi jocuri cu primele ecrane QHD de 16 inci și format 16:10. Acceptă NVIDIA G-sync și AMD FreeSync. În plus, laptopurile dispun de suport HDR 400 și precizie de culoare 100% SRGB, cu o luminozitate maximă de peste 500 de niți pentru o calitate superioară a imaginii.

Legion 5 PRO

Au și ele sistemul Coldfront 3.0 care permite un flux de aer crescut cu până la 18% comparativ cu sistemul anterior. Temperaturile mai scăzute ale sistemului permit performanțe optimizate și mobilitate pe tot parcursul zilei. Pentru a elimina căldura mai bine, sistemul de radiator de cupru a fost extins cu până la 82% și au fost adăugate orificii pe capacul inferior al laptopului și sub tastatură.

Tastatura Lenovo Legion TrueStrike este o tastatură de gaming specializată, cu funcție opțională de iluminare RGB, ce oferă viteze mai mari de input și shortcut-uri pentru comutarea către funcții anti-ghosting și soft-landing.

Legion 5

Un software ce folosește AI, integrat în funcția Legion Edge de la Lenovo Vantage, reduce sacadarea imaginilor și crește viteza ratei de împrospătare a imaginii. Funcția Lenovo Q-Control (accesibilă prin shortcut-ul de tastatură Fn + Q), activează Modul Inteligent, o nouă setare de auto-optimizare a performanței din timpul gamingului. Cu Modul Inteligent pornit se activează și software-ul AI, ce detectează diferitele jocuri în mod automat și le verifică, dezactivând apoi anumite setări pentru a asigura cel mai ridicat FPS pentru acel joc.

Lenovo Legion AI Engine este combinația inteligentă de hardware, software, firmware și suport de cea mai bună clasă. Sistemul de ventilație funcționează atât asupra procesorului, cât și a plăcii grafice pentru a perite o mai bună ventilație a acestora. Toate capabilitățile AI inerente de pe Legion AI Engine declanșează acțiunile interne ale sistemului și caracteristicile software necesare pentru a canaliza orice putere neutilizată de la CPU la GPU sau invers, în funcție de locul în care este cea mai mare nevoie de ea.

Modelul Legion 5 este disponibil începând de la 3.999 lei la partenerii Lenovo din România, iar laptopul Lenovo Legion 5 Pro poate fi achiziționat la prețul recomandat de 4.999 lei. Legion 7, pentru gamerii profesioniști, este disponibil începând de la 8.499 lei în magazinele partenere.