Lenovo a lansat azi la MWC 2019 noi modele de laptopuri din portofoliul ThinkPad: T490s, T490, T590, X390 și X390 Yoga. Sunt modele noi și sub brandul Lenovo, dar și sub numele IdeaPad.

Listez câteva dintre noutăți, pe scurt:

  •  ThinkShield – o nouă concepție privind securitatea dispozitivelor, regândită de la zero. Are funcționalități precum ThinkPad PrivacyGuard cu PrivacyAlert și securitate fizică pentru webcam, ThinkShutter, disponibile pe majoritatea modelelor;
  •  ThinkPad BIOS cu noi caracteristici actualizate;
  • WWAN de mare viteză pentru conectivitate optimă, cu viteze de nivel Gigabit, folosind Fibocom L860-GL CAT16 LTE pe modelele T490;
  • Laptopurile T490s, X390 și X390 Yoga prevăzute cu tehnologia de ultimă generație Intel Wi-Fi 6 Gig+;
  • Microfoane duale cu rază de acțiune patru metri și capabilitate reală 360o;
  • Display HDR cu suport Dolby Vision disponibil pe toate seriile T;
  • Noul display FHD de 400 niți cu consum redus de energie pe modelele T490s și T490;
  • Procesoare Intel Core de generația a 8-a;

Cu peste 140 de milioane de unități comercializate până în momentul de față, modelele ThinkPad au pus întotdeauna accentul pe tehnologie,  securitate și durabilitate.

Lenovo a prezentat de asemenea laptopurile Lenovo 14w cu Windows 10 și Lenovo 14e Chromebook, concepute special pentru angajații care interacționează direct cu clienții. Mai exact pentru industrii precum retail, ospitalitate, turism și producție. Prin furnizarea de dispozitive PC precum Lenovo 14w și Chromebook, companiile pot valorifica potențialul real al acestei categorii de angajați și îmbunătăți colaborarea și contribuția acestora la dezvoltarea business-ului.

Lenovo a anunțat la MWC noul display mobil ThinkVision M14 și căștile X1 ANC pentru a maximiza flexibilitatea colaborării în echipele care lucrează la distanță. Modelul M14 le permite lucrătorilor mobili să maximizeze spațiul de vizualizare pe ecran și facilitează partajarea de conținut în deplasare, în timp ce căștile au fost modernizate cu tehnologia profesională Dolby, pentru a oferi capabilitate audio în timpul comunicațiilor și comenzilor de voce.

Chiar înainte de sosirea primăverii, Lenovo dezvăluie o gamă cu un suflu nou de PC-uri IdeaPad și IdeaCentre de larg consum cu sistem de operare Windows, care le oferă studenților, tinerilor profesioniști și familiilor mai multe variante de design și o mai mare valoare pentru activitățile zilnice și conectivitate, fără să le afecteze bugetul.

Disponibil în varianta de 14 și respectiv 15 inch și prevăzut cu carcasă integral din aluminiu, noul laptop ultrasubțire IdeaPad S540 oferă caracteristici îmbunătățite de performanță, portabilitate și autonomie a bateriei. Are procesor Intel Core i7 de generația a 8-a cu GPU Nvidia GeForce MX250 sau opțiunea unui procesor mobil până la AMD Ryzen 7 3700U cu grafică Radeon RX Vega 10. Noul model oferă o autonomie a bateriei de până la 12 ore și tehnologia RapidCharge, care permite utilizarea timp de până la 2 ore cu o încărcare de aproximativ 15 minute.

Fratele mai mic al lui IdeaPad S540 este noul IdeaPad S340, care se mândrește cu un profil mai subțire și mai ușor decât înainte, patru variante cromatice impresionante și dimensiuni de 14 și 15 inci. Cu o putere mai mare decât modelele anterioare, acest laptop ultrasubțire este prevăzut cu cel mai recent procesor Intel Core i7-8565U de generația a 8-a cu GPU NVIDIA GeForce MX250 sau opțiunea de procesor mobil până la AMD Ryzen 7 3700U cu placă grafică Radeon RX Vega10.

Subțire și versatil pentru cei aflați în mișcare, noul laptop convertibil 2-in-1 IdeaPad C340 este o rudă apropiată a laptopurilor ultrasubțiri IdeaPad S540 și S340. Bateria are o autonomie de până la 8 ore și este prevăzută cu tehnologia RapidCharge. Suportul Active Pen este prezent pe anumite modele, permițându-i utilizatorului să schițeze sau să scrie de oriunde. Opțional, este prevăzut și un cititor de amprente integrat pentru o autentificare rapidă și facilă la PC.