LG Electronics (LG) a lansat în cadrul CES 2022 cea recentă gamă de televizoare. Seria LG G2 2022 include primul OLED de 97 de inch din lume. Au prezentat un nou model de 83 de inch și gama de televizoare de 55, 65 și 77 de inch. De asemenea, au prezentat primul televizor OLED de 42 de inch din lume, ideal pentru jocuri pe consolă și PC.

Seria LG G2 2022

LG a dezvăluit și o linie extinsă de televizoare QNED pentru 2022. Cu tehnologia LG Quantum Dot NanoCell, noua gamă oferă o reproducere fidelă a culorilor cu un volum de culoare de 100%. Plus un contrast uimitor, mulțumită tehnologiei Precision Dimming Technology de la LG. Toate modelele începând cu seria QNED90 sunt certificate pentru o acuratețe de 100% a culorii. Calitatea înaltă a imaginii este aceeași indiferent de unghiul de vizualizare.

Televizoare LG OLED

Noile modele din seria LG OLED G2 formează categoria premium. Următorul nivel în evoluția OLED, tehnologia OLED evo integrată pe seria G2 și pe seria C2 oferă o luminozitate mai mare. Cu ajutorul noului procesor inteligent LG α (Alpha) 9 Gen 5, tehnologia Brightness Booster permite televizoarelor din seria G2 să ofere mai multă luminozitate. Au o dispersare a căldurii îmbunătățită și un algoritm mai avansat. Procesorul α9 Gen 5 extinde capacitățile LG AI Sound Pro pentru a oferi un sunet mai autentic, permițând difuzoarelor încorporate să producă un sunet virtual 7.1.2 surround.

Seria G2 2022 de la LG introduce un nou model de 83 de inch și primul OLED de 97 de inch din lume pentru a completa gama de televizoare. Seria LG G2 oferă un design elegant, potrivit oricărei încăperi. Sunt în total șase variante în 2022: primul televizor OLED de 42 de inch din lume, ideal pentru jocuri pe consolă și PC și modelele de 48, 55, 65, 77 și 83 de inch. În plus, această serie OLED are o ramă mai subțire pentru o experiență de vizionare mai imersivă.

Interfață nouă

Cea mai recentă versiune a platformei Smart TV de la LG aduce experiența utilizatorului la viață pe noile televizoare LG. Sistemul de operare webOS 22 oferă un nivel ridicat de personalizare a experienței de vizionare. Utilizatorii pot crea profiluri și pot configura accesul rapid la serviciile de streaming preferate, pot primi recomandări de conținut personalizate bazate pe istoricul vizionărilor și pot primi alerte în timp real. Conectarea la profiluri poate fi realizată prin browserul televizorului, fie de pe un smartphone cu NFC Magic Tap.

NFC Magic Tap poate fi folosit și pentru a partaja ecranul unui dispozitiv mobil pe un televizor LG³. De asemenea, conținutul poate fi partajat de la un televizor la altul în aceeași locuință, folosind Room to Room Share, care permite vizualizarea conținutului prin cablu sau prin satelit pe un televizor Wi-fi fără un set-top-box suplimentar. În plus, nou pentru 2022, Always Ready transformă televizorul LG într-un media display care poate afișa imagini sau reda muzică atunci când nu este utilizat.

Nouă pentru 2022 este și posibilitatea de a comuta ușor între funcțiile de gaming și setările display-ului direct din meniul Game Optimizer. Același meniu oferă acces rapid la noul mod Dark Room, care ajustează luminozitatea ecranului pentru o experiență de joc mai bună în condiții întunecate. Setările pentru G-SYNC, FreeSync Premium și rata de reîmprospătare variabilă (VRR) sunt de asemenea mai accesibile prin Game Optimizer.

LG QNED Mini LED

LG QNED Mini LED

LG a dezvăluit, de asemenea, o linie extinsă de televizoare QNED pentru 2022. Cu tehnologia LG Quantum Dot NanoCell, noua gamă oferă o reproducere fidelă a culorilor cu un volum de culoare de 100% și un contrast uimitor, mulțumită tehnologiei Precision Dimming Technology de la LG. Toate modelele începând cu seria QNED90 sunt certificate pentru o acuratețe de 100% a culorii, astfel încât calitatea înaltă a imaginii să fie aceeași indiferent de unghiul de vizualizare.

LIVENow – Aplicația premiată care oferă acces la concerte live online, spectacole, sporturi și alte evenimente live premium la care utilizatorii pot participa activ. Cu LIVENow, LG TV devine o poartă către noi experiențe virtuale.
1M HomeDance – Pentru cei care vor să danseze ca idolii lor preferați K-Pop, LG TV prezintă aplicația 1M HomeDance. Creată în colaborare cu 1MILLION Dance Studio, una dintre cele mai populare echipe de coregrafie K-Pop, aplicația oferă o selecție largă de tutoriale pentru a ajuta utilizatorii să-și perfecționeze mișcările.
LG Fitness –prima platformă de sănătate a brandului, care ajută utilizatorii să se bucure de un stil de viață mai sănătos acasă. Planul de antrenament ideal poate fi identificat pe baza recomandărilor sistemului sau poate fi ales dintr-o varietate de opțiuni, cum ar fi fast-paced HIIT, stretching sau meditație ghidată, iar în dashboard-ul aplicației poate fi urmărit progresul în timp.
Independa – televizoarele LG pot chiar ajuta utilizatorii să aibă grijă de membrii familiei de la distanță sau să îi ajute pe seniori să fie mai independenți. Fiind primul serviciu de tele-sănătate acceptat pe televizoarele LG în US și Canada, Independa dispune de o interfață intuitivă care facilitează utilizatorilor să inițieze un apel video cu un îngrijitor sau să acceseze cu ușurință un meniu de servicii profesionale relevante. Toate notificările și alertele sunt integrate în webOS, așa că sunt întotdeauna la îndemână.