Pe măsură ce se apropie lansarea oficială LG G4 (teoretic pe 28 aprilie), apar tot mai multe detalii despre următorul vârf de gamă al sud-coreenilor. Cei de la LG Display au prezentat acum oficial detalii privind tehnologiile noi include la panelul de 5,5 inch care va fi folosit la acest model. De asemenea, detaliile noii interfețe de utilizare LG UX 4.0 au ieșit la iveală.

lg display

Display-ul LG G4

Conform LG Display următoarea generație de LCD-uri are caracteristici îmbunătățite la toate nivelurile. Fie că vorbim despre consumul de energie, despre luminozitate și cotrast, despre funcțiile touch sau despre grosime, inginerii LG au îmbunătățit caracteristicile. Compania sud-coreeană a avut vânzări record de terminale mobile anul trecut și speră că noile tehnologii vor crește și mai mult cota sa pe piețele occidentale.

Ecranul LG G4 este de 5,5 inch cu rezoluție 2.560×1.440 pixeli, densitatea fiind de 538 ppi, una din cele mai bune din industrie. Gamut-ul sRGB ar fi acoperit în proporție de 120%, conform informațiilor citate. Contrastul este crescut cu 50% comparat cu alte display-uri competitoare, iar luminozitatea este cu 30% mai mare. LG menționează că la capacitate maximă ecranul nu consumă mai multă energie decât generația anterioară. Nu sunt însă disponibile alte detalii.

Legat de touch, LG a inclus o nouă tehnologie, Advanced In-Cell Touch (AIT). Ea ar trebui să îmbunătățească tehnologie in-cell cunoscută deja, care combină senzorii touch și LCD-ul într-un singur strat, pentru terminale mai subțiri. Noua tehnologie permite o sensibilitate mai mare a ecranului la atingere.

LG UX 4.0

Cei de la LG au realizat o interfață simplă, care nu schimbă foarte mult aspectul Android. Toate meniurile sunt simplu de înțeles și utilizat. EU am folosit prima sau a a doua versiune, la Optimus G, ulterior nu am mai folosit terminale LG. Apropo de touch, Optimus G a căzut și s-a spart display-ul, iar touch-ul devine inactiv. Spre deosebire de iPhone sau Samsung unde terminalele se pot folosi cu ecranul spart, tehnologiie noi de la LG fac ecranul mai subțire, dar el nu mai poate fi folosit dacă crapă LCD-ul.

Legat de interfață, vestea bună este că e simplă, dar trebuie să te adaptezi la design dacă ai folosit alt tip de telefon. De asemenea, în cazul LG, trebuie să te adaptezi și la poziționarea butoanelor pe spate. Deci nu este tocmai ușor să treci la LG dacă vii de la un alt fel de Android.

Cea mai bună invenție a LG este “Knock Code”, modul de deblocare bazat pe atingerea ecranului într-un anume model, în loc să bagi parola. Sau să desenezi scheme pe ecran. Este mai simplu și ușor de folosit acest sistem. Noua interfață aduce și îmbunătățiri pentru fanii fotografiei, se pot face poze instant cu telefonul blocat, folosind tastele de volum. De asemenea, aplicația de cameră foto oferă control manual complet spre deosebire de Samsung sau HTC.

Există și un clip de prezentare, mai jos: