Având aproape două milioane și jumătate de jucători în întreaga lume, industria de gaming înflorește și se bucură de o expansiune uriașă la nivel global, scrie Risco. De la an la an, numărul oportunităților deschise în această industrie crește, inclusiv în țara noastră, datorită numeroaselor studiouri importante care își desfășoară activitatea în centrele importante ale României. În ceea ce privește locurile de muncă, absolvenții, cât și angajații cu experiență solidă, au parte de oferte din ce în ce mai tentante.Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Locuri de muncă pentru gameri

Iată câteva dintre principalele tipuri de joburi existente în cadrul companiilor de gaming:

  • Game Architect: este un post care presupune definirea conceptului din spatele unui joc, de la poveste, personaje și ambianță și până la regulile jocului și setările aferente. Acesta este un rol cheie, care trebuie să dezvolte un concept care să fie pe placul consumatorilor vizați și să aibă o doză de originalitate.
  • Designer: în această categorie intră pozițiile car se vor ocupa de realizarea elementelor grafice și a animațiilor aferente. În funcție de cerințele stabilite de Game Arhitect, designerii vor începe să schițeze câteva variante pentru a le propune, iar apoi se va stabili un șablon.
  • Sound Engineer:  dacă sunetul este atât de important în vloguri, este ușor de înțeles că acestea este cu atât mai important în jocurile video. Efectele sonore și felul în care acestea sunt îmbinate reprezintă o adevărată artă. În unele industrii, sunetul joacă chiar un rol esențial.
  • Developer: aici este vorba despre o echipă de programatori, cu seturi de sarcini diferite, care lucrează împreună pentru a duce mai rapid la bun sfârșit un anumit proiect. Rolul programatorilor este să îmbine toate elementele primite și să facă lucrurile să funcționeze impecabil.
  • Game Tester: jocurile au devenit foarte complexe în zilele noastre și producerea acestora se poate întinde pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani. Ca în orice tip de soft nou, este normal să apară diverse erori și probleme, iar misiunea game testerilor este tocmai aceasta: să joace și să descopere problemele.
  • Content Writer: fiecare joc are nevoie de anumite texte, pentru povestea din joc, meniuri, secțiunea de ajutor, site, prezentare și pentru diverse campanii publicitare: articole, speech-uri, rețele de socializare etc.

Citește mai multe detalii în articolul Risco.ro.