Update: problemele tehnice au fost rezolvate.
Încă de ieri seară, echipele Auchan au restabilit bună funcționare a sistemelor în cazul magazinelor afectate iar acestea și-au redeschis aseară porțile pentru clienți.

“Toate magazinele sunt deschise și funcționează în regim normal. Echipele tehnice și cele din magazine au depus toate eforturile pentru rezolvarea acestei situații, niciodată întâlnite în activitatea noastră, astfel încât toate lucrurile se desfășoară în parametrii standard. Le adresăm, încă o data, scuze, clienților, pentru inconvenientele intervenite ieri și îi invităm să se bucure de toată experiență de shopping cu care s-au obișnuit la Auchan, în fiecare zi. Magazinele sunt
deschise și îi așteaptă cu drag.” Tiberiu Danetiu, director maketing Auchan Retail România .

Am văzut discuția pe Facebook acum ceva vreme și la o simplă căutare online sunt zeci de mesaje care spun practic același lucru: magazine Auchan închise fără o explicație practică. Am contactat compania și răspunsul lor este destul de vag.

Citez:

Din cauza unor probleme tehnice apărute accidental, astăzi, în sistemele noastre, am decis amânarea sau suspendarea deschiderii unor magazine. Toate echipele noastre lucrează la rezolvarea incidentului în cel mai scurt timp, astfel încât să ne primim clienții în cele mai bune condiții. Ne cerem scuze pentru inconveniente și mulțumim pentru înțelegere.

O discuție de pe Facebook (care nu mai este disponibila acum) pare mult mai plauzibilă, respectiv un atac informatic care ar fi dus la modificarea unor prețuri din sistemul informatic al companiei. Este mai mult ca sigur că un acest gen de incident nu va fi confirmat oficial de companie, deși din câte știu există obligativitatea de a raporta problemele de securitate IT către autorități.

Nu am găsit alte informații, doar discuții pe Facebook privind închiderea magazinelor Auchan, fără alte detalii specifice.