Marius Ghenea, antreprenor, investitor, profesor de business, a acceptat să dezvăluie pentru dandragomir.biz gadgeturile de care nu se desparte pe parcursul zilei, fie că este la birou sau nu. Având mai multe birouri în oraș, Marius Ghenea le-a aranjat pe fiecare la fel: are un dock pentru laptop, conectat permanent la un ecran mare, tastatură ergonomică, imprimantă multifuncțională. „Oriunde m-aș duce, introduc notebook-ul în docking station și sunt deja setat”, spune patronul Fit Distribution.
Bonus: dacă nu îl urmăriți deja, blogul lui Marius Genea.
Click pe poză pentru mărire.
Fondator Flamingo, Marius Ghenea a ieșit (exit) din cel mai mare retailer IT&C care a existat pe piața locală în 2001. Ulterior a pus umărul la creșterea Flanco, rețea retail de electrocasnice și IT cumpărată chiar de Flamingo. Fit Distribution rămâne acum singurul competitor pentru Asesoft, iar PC Fun și PC Garage sunt printre puținele magazine care au rezistat competiției cu eMAG, cu afaceri de 28 de milioane de euro anul trecut.
Marius Ghenea
Marius Ghenea are ca telefon mobil un Sony Ericsson Xperia, cu Windows Mobile și tasatură Qwerty. „Nu sunt o persoană dependentă de gadget-uri şi în plus sunt foarte tradiţionalist când este vorba despre tehnologie – lucrez în general cu acelaşi telefon şi cu acelaşi notebook timp de mai mulţi ani, pentru că la orice produs nou, apar unele probleme, din ce în ce mai mari, cu migrarea corectă a datelor, fişierelor şi aplicaţiilor”, povestește antreprenorul.
„Prefer tastaturile întregi Qwerty la telefon, combinate cu ecran tactil, mai ales pentru input la e-mail, care este utilizarea principală a acestui telefon, nu pentru convorbiri telefonice, deoarece nu îmi place să vorbesc la telefon şi evit conversaţiile telefonice, atunci când nu sunt strict necesare”, explică el.
Marius Ghenea lucrează pe un notebook Dell Latitude, un laptop mare şi puternic, practic un desktop replacement. „Un notebook light face în general compromisuri la performanţă propriu-zisă, dar şi la ecran sau în alte arii importante în utilizare (eu spre exemplu, lucrez mult cu spreadsheet-uri că rapoarte sau proiecţii financiare, unde un ecran cât mai mare este necesar). Dezavantajul notebook-ului puternic este (în afară de preţul în general mai mare) cel legat de greutatea produsului (iată de ce, de vreun an, am renunţat la laptop bag-ul tip business şi am trecut şi eu la un laptop back-pack, tot de business, dar evident mai casual, însă şi mai sănătos şi mai sportiv). Ca model, în general mă uit la ultimul şi cel mai puternic Dell din seria Latitude, o serie gândită special (şi aş zice eu foarte bine) pentru business.
În ceea ce priveşte un device mai apropiat de noţiunea de gadget, e vorba de un Amazon Kindle, un produs excelent pentru orice a”power-reader”. „Cu toate acestea, încă mai cumpăr şi cărţi tradiţionale, pentru că indiferent cât de bun ar fi ecranul e-ink, foşnetul unei pagini de carte e altceva…”, spune el.
Ghenea nu are player de muzică, iar de fotografii digitale se ocupă soția, care are mai multe camere performanţe de la Canon şi Nikon şi astfel avem tot timpul poze excelente, mai ales din vacanţe, din călătorii. „Eu personal nu sunt un fotograf, aşa că mă mulţumesc cu cameră telefonului”, spune Marius Ghenea.
2 comentarii