Nu doar Microsoft, ci și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, crede că va putea învinge bolile cu ajutorul tehnologiei.

dreamstime_s_63377077

Credit foto: © Enriquecalvoal | Dreamstime.com – Zuckerberg

Mark tocmai a anunțat că va investi circa 3 miliarde de dolari în cercetare pentru eradicarea bolilor. Prima investiție va fi făcută într-un proiect botezat Biohub care este în derulare la Universitatea din California. Investiția face parte din proiectul filantropic al lui Mark realizat împreună cu soția sa Priscilla Chan, de a dona averea pentru proiecte responsabile.

Zuckerberg este mult mai optimist decât Microsoft, el spune că vor fi eliminate mai multe boli, nu doar cancerul. Dar planul său este relativ similar, va reuni specialiști în biologie și în tehnologie pentru a lucra la modele de aplicare a tehnologiei în domeniul sănătății. Inteligență Artificială care să analizeze datele, modele de genom pentru viruși și bacterii, sisteme de diagnosticare automată a bolilor și așa mai departe.

Bill Gates – care și-a donat și el averea și a dedicat resurse importante cercetării – a apărut la eveniment și l-a lăudat pe Mark Zuckerberg pentru inițiativă. Doar prin această cercetare avansată se pot realiza vaccinuri anti-SIDA, contra malariei și așa mai departe pentru a scăpa de unele dintre cele mai periculoase boli.