Mașinile StreetView revin săptămâna viitoare în România pentru a actualiza hărțile digitale din Google Maps. Pe primul loc vor fi orașele mari, precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța sau chiar Sibiu. Street View permite utilizatorilor să exploreze și să viziteze virtual zone, orașe, drumuri prin imagini panoramice de la nivelul străzii. E una din cele mai utile funcții ale Google Maps.

google streetview car

Street View pentru Google Maps a fost lansat în România la sfârşitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea biroului Google din România în noiembrie 2010. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View din România a fost realizată în aprilie 2013, după un adevărat „maraton” al mașinilor Street View și triciclului Google (Google Trike).

Acoperirea Street View în România a fost extinsă atunci cu sute de localități și peste 40.000 km, aproape toate țara fiind disponibilă în Street View. De asemenea, pe Google Maps au fost adăugate imagini panoramice pentru zeci de atracții turistice din România.

Numărul utilizatorilor activi de Google Maps depășește 1 miliard în fiecare lună. Google Maps oferă indicații de orientare în 198 de țări, acoperind 51,2 milioane de kilometri de drumuri. De la începerea proiectului Street View, în 2007, vehiculele Google au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri unici pentru preluarea de imagini panoramice.