Microsoft a trimis o serie de invitații oficiale pentru un eveniment pe 6 octombrie, ocazie cu care se vor lansa oficial următoarea generație Lumia (pariez că 940, nu 950 cum scriu unii), dar și următoarea tabletă Surface și alte device-uri. Fanii așteptau de mult noile terminale, dar Windows 10 Mobile a necesitat o perioadă mai lungă de testare.

microsoft lumia surface windows 10

Despre Surface 4 se discută deja de luni de zile, mai ales în contextul în care Apple tocmai a lansat iPad Pro, un device comparabil. Zvonurile menționează și Microsoft Band 2, o versiune actualizată pentru tracker-ul de fitness. Se zvonește că noul Band va avea o parte mai activă de smartwatch, zonă spre care s-au orientat și principalii competitori. Oricum, este o zonă interesantă pentru Microsoft, care trece dincolo de statutul de producător software și are propriile terminale care să acompanieze efortul. De altfel la începutul anului au anunțat că vânzările Surface sunt de nivelul miliardelor de dolari.

După Lumia 930, cei de la Microsoft n-au mai lansat versiuni noi, în contextul pregătirii Windows 10 și mai ales a versiunii mobile. Toată lumea aștepta Lumia 940 de anul trecut. Din ce am văzut, design-ul nu este foarte tare modificat, dar partea de software ar urma să fie mai interesantă, ca și dotările hardware. Mă aștept la o nouă cameră foto fără egal.

Unii vorbesc despre Lumia 950, dar nu cred că vor sări o generație. Desigur, mă aștept să fie două versiuni, un model mai compact, de 5 sau 5.2 inch și veriunea XL, probabil de 5.5 sau 5.7 inch. Și cred că vor avea din nou un model ieftin cu care să genereze vânzări și să mențină cota de piață care a tot scăzut.

Dar aflăm mai multe pe 6 octombrie. Voi ce așteptați de la Microsoft?