Modelele Google Pixel 8 și 8 Pro au apărut deja, neoficial, în niște proiecții 3D. Probabil lansarea lor oficial va fi tot în octombrie, ca la Google Pixel 7. Este păcat că nu mai inovează deloc, ci doar fac mici îmbunătățiri, ca și Apple sau Samsung.

Google Pixel 8

Ce știm despre Google Pixel 8

Google a anunțat data pentru conferința anuală a dezvoltatorilor, I/O 2023, care este programată să aibă loc pe 10 mai. La acest eveniment, este de așteptat ca Google să dezvăluie cele mai noi modele Pixel. Este posibil să prezinte inclusiv Pixel 8 și Pixel 8 Pro. În mai fac doar teasing, dar probabil imaginile vor apărea prin prezentări. Va fi lansat probabil Pixel 7a.

Pixel 8 și Pixel 8 Pro au primit numele de cod „shiba” și, respectiv, „husky” și sunt programate să fie lansate în a doua jumătate a anului 2023. Deși nu avem confirmarea actualizărilor hardware ale Pixel 8, avem informații exclusive despre design. Smartprix a colaborat cu OnLeaks pentru a prezenta o primă privire exclusivă asupra modelelor. Imaginile prezintă un corp reproiectat, cu colțuri rotunjite, pornind de la forma cutie a predecesorului său. În plus, o modificare semnificativă poate fi observată în modulul camerei, unde toate cele trei lentile sunt acum integrate într-o singură zonă ovală. Există un senzor nou situat sub bliț, dar funcția sa specifică rămâne necunoscută. Ar putea fi un senzor macro sau de adâncime, LiDAR sau o tehnologie cu senzor complet nouă.

Cea mai mare schimbare în noile randări față de anul trecut: pare să vină un afișaj plat pe modelul Pro. Da, Pixel 7 Pro mai păstra ecranul cu margini curbate. Pare că toată lumea din industria smartphone-urilor începe să renunțe la ecranele curbate pe flagship.

Alte modificări includ un nou aspect pe modului care pare din aluminiu al camerei. Pixel 7 Pro avea două bucăți separate de sticlă pentru cameră – un oval mare acoperea primele două camere, iar apoi un cerc individual separat a acoperit obiectivul zoom. Pixel 8 Pro are un oval mare care acoperă toate cele trei lentile. Interesant este că sub blițul LED există un nou decupaj pentru un senzor, iar Smartprix nu știe pentru ce este decupajul. Aceste randări sunt de obicei din desene CAD date producătorilor de accesorii, așa că, în timp ce obțineți forma și locația componentelor majore, funcționalitățile nu sunt de obicei explicate.

Putem ghici, totuși. Producătorii de Android se simt obligați să schimbe designul blocului camerei în fiecare an în scopuri de marketing, astfel încât Google poate să mute senzorii fără niciun motiv. Pixel 7 Pro are acum doi senzori în blocul principal al camerei: un senzor de culoare și un senzor de autofocus laser. Google pune de obicei senzorul de culoare chiar lângă obiectivul camerei principale, așa că probabil senzorul de focalizare automată cu laser a fost mutat sub blițul LED.

Se pare că Pixel 8 Pro are un ecran de 6,7 inch, iar Pixel 8 va avea ecranul mai mic. Posibil să fie de 6,2 inch. Ele vor aduce un procesor Tensor nou, probabil, a treia generație.