Navigația cu Google Maps Indoor este disponibilă de astăzi prin Mega Mall și Promenada, pentru ca să vă descurcați mai rapid să găsiți ieșirea sau anumite magazine. Mai există așa ceva doar la aeroportul din Timișoara, serviciul e disponibil pentru un număr restrâns de locații la nivel global.

Eu personal am folosit Google Maps doar în Băneasa Shopping Center sau în AFI, care sunt cu adevărat mari și vroiam să mă orientez rapid (după poziția Ikea în Băneasa sau după Auchan la AFI). Dar Google Maps Indoor oferă o experiență de navigație optimizată pentru centre comerciale mari.

Cu ajutorul Indoor Google Maps, vizitatorii Promenada și Mega Mall pot naviga ușor și rapid în interiorul celor două centre comerciale, direct de pe telefonul mobil, folosind informațiile și direcțiile de orientare oferite de aplicația Google. Pentru a folosi serviciul, vizitatorii acestora trebuie să deschidă aplicația Google Maps pe telefonul mobil și să caute pe hartă mall-ul în care doresc să meargă. Utilizatorii pot vizualiza planul detaliat al clădirii făcând zoom pe hartă și pot selecta etajul pe care vor să îl urmărească.

Astfel, aplicația îi ajută să își planifice din timp experiența în centrul comercial preferat, să parcheze mai aproape de magazinele sau spațiile de relaxare la care vor să ajungă, dar și să se deplaseze mai ușor, odată intrați în clădire. În prezent, Indoor Google Maps este disponibil în Promenada și Mega Mall, urmând ca la finalul acestui an serviciul să fie prezent în toate centrele comerciale NEPI Rockcastle din România. Pasul următor va fi implementarea aplicației Google și în centrele comerciale operate de NEPI Rockcastle în Europa Centrală și de Est.

Planul proprietarului este să îmbunătățească experiența vizitatorilor în centrele comerciale din portofoliu, prin intermediul noilor tehnologii. Au și celebra aplicație botezată a-Ha! care oferă ca bonus utilizatorilor reduceri exclusive și cadouri pentru cumpărăturile făcute în Mega Mall sau Promenada. În plus au unificat baza de date cu conturile clienților și site-urile tuturor centrelor comerciale din grup prin implementarea unui sistem de single sign on, prin care utilizatorii pot accesa site-urile sau aplicațiile oricărui centru comercial cu aceleași date de logare.

În România, NEPI Rockcastle mai are Vulcan Value Center, Shopping City Timișoara, City Park Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva și niște clădiri de birouri.