Netflix, una din cele mai interesante platforme de filme și seriale online, crește ușor prețurile, iar specialiștii estimează că vor genera astfel 500 de milioane de dolari venituri suplimentare.

dreamstime_s_37472802-compressor

Credit foto: © Mitchblatt | Dreamstime.com – Netflix

Practic, ei spun că “aliniază” prețurile, iar cei care plăteau 7.99 dolari pe lună vor fi trecuți la 9.99 dolari. De asemenea, interesant este faptul că Netflix a estimat că 500.000 de oameni vor renunța la acest abonament. Dar pentru că au zeci de milioane de utilizatori, această schimbare nu-i va afecta foarte tare. În schimb sumele adunate în plus vor fi de 500 de milioane de dolari pe an.

Acum, sincer, eu cred că vor aduce și Europa la 9.99 euro pe lună. Deși nu au succesul din State, lipsa de conținut și aversiunea unora față de torente sau alte soluții la limita legii aduce venituri către Netflix, HBO Go și alte servicii online. Practic, există multe aplicații similare, dar toate au conținut limitat, cu câteva filme ai terminat toată baza lor de date și serialele sunt puține și slabe. Netflix ar fi trebui să aduc mai mult conținut online, dar oamenii s-au zgârcit la licențe și au plătit majoritatea pentru America de Nord, iar acum nu le pot transmite în Europa. Existau soluții VPN, dar ultimele două pe care le foloseam au fost dezactivate.