V-am zis că vine Netflix în România? Da, știrea este confirmată oficial, astăzi (+ comunicat de presă). Cel mai puternic serviciu de video on demand poate fi accesat și din România, legal. Prețul afișat acum este 7.99 euro pe lună. E relativ ok comparat cu 3 euro pentru Voyo unde nu prea ai ce să vezi. De altfel există la noi o inflație de servicii video de acest fel, dar toate afectate de oferta limitată de filme și seriale.

netflix in romania

Există și variante de 9.99 euro lunar, dar și Premium cu 11,99 euro pe lună. Nu știu cum procedează la TVA. De asemenea, la Netflix poți renunța oricând la abonament fără întrebări sau bătăi de cap. Nu îți activează ei plata recurentă fără să te întrebe înainte.

În funcție de tipul de cont ales ai acces la un număr de dispozitive. Serviciul american are în baza de date mii de filme și sute de seriale, ei zic că în total sunt 125 de milioane de ore de video. Sunt emisiuni TV și filme documentare. Au acorduri cu cei mai mari producători din toată lumea.

Mulți români foloseau Netflix înainte de lansarea oficială pentru a vedea online serialele favorite. Netflix este deocamdată disponibil în engleză, iar dezavantajul pentru unii utilizatori este că nu au subtitrări la filme. Pentru noi este un avantaj, scăpăm de prostiile debitate de traducător și putea vedea filmul așa cum a fost el creat. Și ai șansa să ajungi “la zi” cu limba engleză.

Ce filme puteți vedea pe Netflix? Unul dintre avanatajele majore ale Netflix este că are acces la filmele clasice americane și se văd la o calitate mai bună decât variantele piratate pe care le accesau românii în general. De la Pulp Fiction sau Filiera Franceză, pînă la seria Star Trek, Netflix aduce și cele mai noi producții și seriale TV, ba chiar au și conținut dezvoltat special pentru ei. Breaking Bad, Bones, Halt and Catch Fire și toate celelalte noutăți, inclusiv Walking Dead care face acum furori. Emisiuni TV urmărite, gen Top Gear, Anthony Bourdain și multe altele.

De-aia comentează toată lumea legat de Netflix. Costă? Da, însă oferă acces la un conținut destul de variat să justifice banii.

P.S.1: da, unele filme și seriale tot nu merg în România, momentan.

P.S.2: uitasem și de știrea cu LG. Compania sud-coreeană este partener principal Netflix la nivel global. La momentul lansării, LG și Netflix își vor combina eforturile pentru a oferi acces prepaid pentru serviciile Netflix. Evident, pe televizoarele smart LG. Urmează să aflăm alte detalii privind colaborarea pe piața locală.