Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, lucrează și la un proiect în domeniul medical, Neuralink. Practic ar urma să fie iterfața dintre creier și Inteligența Artificială, care să ne permită să devenim supra-oameni…

Credit foto: © Tomasz Pacyna | Dreamstime.com – super-creier

Informația este deocamdată dată pe surse de The Wall Stret Journal, care citează oameni care au participat la proiect. Neuralink Corp. va studia tehnologiile actuale de implant în creier, mai exact tehnica nouă neural lace. Vor să ajungă la capacitatea de a stoca și accesa memorii și gânduri de pe un suport fizic. Conform zvonurilor, Elon Musk va conduce activ această companie după ce a pus pe picioare producătorul de mașini electrice Tesla și a trasat liniile SpaceX, fiind direct interesat de noua tehnologie.

ads

Deși Elon Musk nu a confirmat știrea, unul dintre partenerii săi a recunoscut pentru Wall Street Journal că există această companie nouă. Max Hodak a spus însă că este un proiect la început de drum și că vor mai avea de lucru pînă să aibă ceva concret de anunțat.

Implanturile high-tech vor putea la început să amelioreze bolile degenerative precum Alzheimer, acesta fiind și scopul inițial al cercetărilor. Dar dacă implanturile merg bine și sunt tolerate de organism, există toate șansele să vedem pe viitor oameni care apelează la aceste implanturi doar pentru a crește capacitatea de memorare și redare a informațiilor. Iar pasul final va fi combinația cu Inteligența Artificială.

Elon Musk a scris de câteva ori pînă acum pe contul său de Twitter că va face un anunț oficial pe tema asta, dar nu a revenit pînă azi cu informații concrete. După articolul din Wall Street Journal, a scris totuși că se lucra la un articol pe tema asta. El susține de asemenea un proiect de Inteligență Artificială care ar trebui în timp să ajungă la capacitatea de a dezvolta învățând continuu. Rămâne să vedem ce va ieși de aici.