Centrul NewTech Academy se lansează în România în parteneriat global cu Wawiwa Tech Training. Membri instituției dețin cumulat peste 100 ani de experiență în domeniul tehnologiei informationale. NewTech Academy va deveni un centru de excelență în educația tehnologică. Vor oferi programe de formare de ultimă oră precum full-stack, front-end, user information (UI)/user experience (UX), securitate cibernetică și data mining. Misiunea centrului este de a crea specialiști IT pentru profesii cu cerere mare în sectorul tech.

NewTech Academy

Centrul va sprijini tinerii profesioniști din România să acceseze industria tehnologică cu abilități noi și experiențe practice. Merg pe colaborări strânse cu o comunitate de lideri din industria tehnologiei românești. NewTech Academy va oferi programe de formare profesională aliniate la nevoile industriei IT și ale angajatorilor din România.

Industria IT are o mare nevoie de profesioniști. Conform unor studii fundamentate, până în 2025 vor fi create 145 de milioane de noi locuri de muncă digitale. Printre ele dezvoltatori de software, cercetători de cloud și date, analiști în domeniul securității cibernetice, specialiști în DevOps și altele. În întâmpinarea acestei nevoi, NewTech Academy va derula în România programe intensive de formare, cu desfășurare– interactivă, online sau hibrid, acestea fiind adaptate noilor cerințe ale pieței.

În colaborare cu industria locală

Toate programele NewTech Academy sunt predate de către mentori internaționali și formatori locali. Oameni cu experiență în industrie, care încorporează cunoștințe și exerciții personale și de grup. Legăturile puternice cu industria locală inspiră conținutul programelor pentru a se corela cu cerințele pieței și pentru a crește nivelul de angajare al absolvenților. Structura programelor NewTech Academy a fost dezvoltată de profesioniști din industria tehnologiei. Ei sunt din Israel, au dezvoltat deja piața acolo, în conformitate cu standardele globale.

NewTech Academy va oferi inițial programe de recalificare pentru 3 poziții care sunt foarte solicitate de angajatorii din România: Full-Stack Developer (cu o durata de 9 luni), Front-End Developer (cu o durata de 6 luni) și UI/UX (cu o durata de 6 luni). Ulterior, vor fi adăugate programe suplimentare, cum ar fi specializarea în securitate cibernetică, cercetătarea datelor (data mining) și multe altele. Mai multe detalii la ei pe site.