Fondatorul companiei a confirmat oficial că Nothing Phone (2) va avea procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Asta contrar zvonurilor anterioare care făceau din acest model mare concurent la statutul de flagship. Sigur, va fi atrăgător pentru design și partea de software, dar cu procesor de anul trecut.

Nothing Phone (2)

Despre Nothing Phone (2)

În februarie, Nothing a confirmat că un cip din seria Snapdragon 8 va alimenta Nothing Phone (2), dar nu a dezvăluit dacă era un cip existent sau unul care va fi lansat în viitor. Oamenii au speculat chiar că telefonul va deveni un flagship, apelând la un viitor Snapdragon 8+ Gen 2. Acum avem confirmarea finală că Nothing Phone (2) va avea Snapdragon 8+ Gen 1 până la urmă.

Confirmarea vine de la fondatorul Nothing, Carl Pei, care a dezvăluit pe Twitter și motivele din spatele alegerii. A spus că Snapdragon 8+ Gen 1 va aduce o creștere a performanței, dar „nu este vorba doar despre viteză – este vorba despre pachetul complet”. „Optarea pentru o serie Snapdragon 8 și nu pentru seria 7 aduce îmbunătățiri semnificative la nivel general, inclusiv durata de viață a bateriei, conectivitate la rețea și capabilități ale camerei, printre altele”.

Nothing Phone (1), telefonul pregătit anul trecut de Carl Pei, a fost lansat cu procesor Qualcomm Snapdragon 778G+. A fost un procesor bun, dar în mod evident departe de generația flagship.

Alte informații privind Nothing Phone (2)

Carl Pei a mai spus că Snapdragon 8+ Gen 1 a fost ales pentru că „este cel mai bun din clasă când vine vorba de consumul de energie și gestionarea căldurii”. În plus, se asigură că “Nothing Phone (2) rămâne accesibil în timp ce oferă o experiență semnificativ îmbunătățită în comparație cu (1)”. Snapdragon 8+ Gen 1 este un cip vechi, iar utilizarea celui mai recent Snapdragon 8 Gen 2 ar fi crescut valoarea telefonului.

În afară de chipset-ul, Nothing nu a confirmat oficial încă celelalte specificații sau caracteristici ale telefonului.

Ce știam pe surse

Din sursele citate anterior, telefonul va oferi cel puțin 12 GB de RAM. Va avea sigur 256 GB de stocare mini, iar telefonul va suporta și RAM virtual. Va exista și o baterie de 5000 mAh. În față, va avea un display AMOLED așa cum era de așteptat. Afișajul se va reîmprospăta și la 120 Hz. Sursa a sugerat că afișajul adaptiv se va reîmprospăta automat, conform conținutului de pe ecran.

Evident, fiind un Nothing, va avea camere foto destul de bune. Se speră că anul acesta vor avea trei module foto. Anul trecut au pus doar două, cu o explicație simplă și clară. “Degeaba oferă rivalii quad-camera, dacă doar un senzor este bun. Oamenii vor folosi senzorii proști și vor rămâne cu o impresie proastă despre telefon, despre brand”, au spus ei.

În cele din urmă, este posibil ca dispozitivul să fie lansat în întreaga lume în al treilea trimestru al anului 2023. Data sau luna exactă a lansării nu a fost încă dezvăluită.